Foto: Privātais arhīvs

Plašu popularitāti internetā izpelnījies video, kurā jaunā trenere Paula Freimane (attēlā), demonstrē, kā viņa svīst sporta zālē. Ideālā auguma īpašniece atklāj neticamo – vēl pirms divarpus gadiem viņa valkājusi 44. izmēra bikses un bijusi nesportiskākais cilvēks, ko vien var iedomāties.

"Pirms divarpus gadiem biju parasta meitene ar lieko svaru. Nekad mūžā nebiju nodarbojusies ar sportu - biju viens no nesportiskākajiem cilvēkiem. Draugs sāka sportot, un vienu reizi es aizbraucu viņam līdzi pamēģināt. Tā viss sākās," sarunā ar DELFI Izklaidi savu neticamo stāstu atklāj Paula.

Meitene godīgi atzīstas, ka pirmos trīs mēnešus viņa pati īsti nav sapratusi, ko dara. "Rezultātu nebija nepareiza uztura dēļ. Kad profesionālis sakārtoja manu ēdienkarti, sākās panākumi. Trīs mēnešu laikā atbrīvojos no deviņiem kilogramiem.

Pa šiem divarpus gadiem vispirms atbrīvojos no 15 kilogramiem, bet nu jau desmit nākuši atpakaļ muskuļu izskatā. Vislabāk to redzu uz kājām un dibena. Agrāk man nepatika manas kājas un dibens, valkāju 44. izmēra bikses.

Trenēšanās laikā bija brīdis, kad man derēja 34. izmērs, tagad esmu tikusi pie smukiem muskulīšiem un 38. izmēra," sasniegumus uzskaita Paula, smejoties, ka šo gadu laikā nācies regulāri pirkt jaunas bikses.

Paula sportot sākusi dzimtajā Dobelē, bez treneru palīdzības, vienkārši izjūtot savu ķermeni. Sākumā viņa katrā treniņā pievērsies visu muskuļu grupu vingrināšanai, bet vēlāk, rodoties pirmajiem rezultātiem, sākusi piestrādāt pie konkrētām zonām. Šādu pieeju viņai iesaka ikvienai meitenei.

"Pašlaik, lai uzturētu sevi formā, eju uz zāli trīs reizes nedēļā, katru reizi strādājot maksimums pusotru stundu. Gribu uzsvērt, ka galvenais, lai būtu labi rezultāti, ir uzturs - tas dod 90 procentus no rezultātiem.

Meitenes pirms uztura programmas sastādīšanas uztraucas par to, ka būs jāēd maz. Tā noteikti nav, vienkārši vieni produkti jānomaina ar citiem un pašam jāsāk gatavot. Kartupeļus jānomaina ar rīsiem, cūkgaļu ar vistu.

Ogļhidrātus, piemēram, putru, jāēd no rīta un pirms treniņa. Pārējās ēdienreizēs no ogļhidrātiem ļoti jāuzmanās. Vakarā pirms gulētiešanas vispār var ēst tikai olbaltumvielas, jo ogļhidrāti aizies taukos," vienkāršus padomus iedvesmojošam sākumam dod Paula.

Paula šoruden startējusi savās pirmajās sacensībās - spēka trīscīņā, un uzreiz ieguvusi pirmo vietu Latvijā savā svara kategorijā. "Pirmajām sacensībām nav slikti," smejas jaunā censone. Viņa gan sapratusi, ka smagumu cilāšana tomēr nebūs viņas lauciņš, tāpēc pavasarī izmēģinās spēkus sievišķīgākā jomā - bikini fitnesā.

"Sāku gatavoties jau tagad - man der tikai pirmā vieta," apņēmības pilna ir jaunā trenere. Paula ir apņēmības pilna palīdzēt arī citām meitenēm iegūt fantastisku augumu. Visas interesentes viņa jau tagad aicina pieteikties izaicinājumam, rakstot viņai Facebook, kā arī ievesmojoties no attēliem Instagram.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!