Foto: Privātais arhīvs

Pašmāju dziedātāja Evija Sloka, jau ilgāku laiku dzīvojot ASV, tur arī bildināta. Mākslinieces draugs Niks lūdzis viņas roku tieši brīdī, kad tapusi fotosesija Slokas jaunākajai dziesmai – "Miers".

Evija Sloka pirms vairākiem gadiem ASV nosvinēja kāzas ar itāļu izcelsmes amerikāņu puisi Frančesko Reu, pārejot viņa uzvārdā. Evijas Reas laulība gan piedzīvoja fiasko, un 2020. gadā viņa pat prātojusi par pārcelšanos atpakaļ uz Latviju.

Taču tad Evija Amerikā satika savu nākamo puisi, un nu viņš dziedātāju bildinājis.

Bildinājums noticis nupat, kad Sloka kopā ar Mārtiņu Kanteru un Juri Ludženieku radījusi jaunu dziesmu, kam dots nosaukums "Miers". Lai arī šī ir pirmā dziesma, kurā kopā piedalās Evija, Mārtiņš un Juris, visi trīs ir sadarbojušies dažādos citos projektos.

"Interesanti, ka ikreiz, kad man kāds piedāvā iedziedāt dziesmu un esam gatavi to izdot, dziesmas emocionālais vēstījums atbilst tai dzīves situācijai, kurā atrodos," – tā par dziesmu stāsta Sloka, "dziesmas vārdi "laid, lai auļo tava dzīve" precīzi atspoguļo to, kā man iesācies šis gads. Ir daudz pārmaiņu: jauni projekti un drauga Nika bildinājums tieši šīs dziesmas fotosesijas laikā," priecājas Evija.

Par iepazīšanos ar Niku Valeriusu māksliniece stāsta: "Pārvācos uz jaunu pilsētu pēc dzīves Ņujorkā. Tur nevienu nepazinu. Izdomāju pastrādāt vietējā kafijas veikalā, lai iegūtu jaunus draugus. Tad arī iepazinos ar Niku – viņš tur reizēm atnāca pēc kafijas un diezgan ātri uzaicināja uz randiņu," pirms trim gadiem žurnālam "Kas Jauns" atklāja Evija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!