Foto: Privātais arhīvs

Latviešu dziedātājs Mārtiņš Ruskis mūziķiem tik skarbajos šī brīža apstākļos atradis veidu, kā turpināt nodrošināt ģimeni.

"Šis savdabīgais laiks liek prātam darboties citādākā režīmā, jo ir jāizdomā, kā nodrošināt savu ģimeni brīdī, kad tev aizliedz strādāt to, ko tu visvairāk mīli. Es, tā pat kā daudzi, sūtīju čupām CV, bet atbildēja retais, jo vīruss skāra visas jomas, un retais grib ņemt jaunu darbinieku šādā brīdī. Būšu godīgs, mani pārņēma diezgan liela grūtsirdība," sociālajā tīklā "Instagram" raksta Ruskis.

Tomēr viņš izdomājis veidu, kā turpināt dzīvot, proti, Ruskis Olainē atvēris savu kafijas tirgotavu, kur pats darbojas kā barista.

Lielu atbalstu vīram sniegusi sieva Žanete, un īsā laikā ģimene spējusi atvērt jaunu kafijotavu, turklāt Olainē tieši trūcis vietu, kur nopirkt gardu kafiju.

Ierakstā mākslinieks vēsta, ka pats arīdzan stāv aiz "Kantero" letes: "Atbrauciet un nobaudiet lielisku kafiju," aicina dziedātājs.

View this post on Instagram

Pirmās dienas baristas godā :) paldies, ka mani apciemojat, nobaudāt kādu gardu dzērienu un dalāties ar savu prieku!!! Jāteic, ka šis savdabīgais laiks liek prātam darboties citādākā režīmā, jo ir jāizdomā kā nodrošināt savu ģimeni brīdī, kad tev aizliedz strādāt to, ko tu visvairāk mīli. Es, tā pat kā daudzi, sūtīju čupām CV, bet atbildēja retais, jo vīruss skāra visas jomas un retais grib ņemt jaunu darbinieku šādā brīdī. Būšu godīgs, mani pārņēma diezgan liela grūtsirdība. Par laimi, man blakus ir mana burvīgā sieva @zanetedinsberga , kura atrada īstos vārdus īstajā brīdī. Pēc mūsu sarunas izgāju pastaigā ar dēlu un pēkšņi atskārtu kā Olainē trūkst - garda kafija parkā. Steidzu izstāstīt sievai savas idejas, veicām daudz zvanu, atradām treileri, veicām pielāgošanas darbus, tikām pie, atļaujām, lieliskas kafijas un mums ir jauna lieta, kas spēj aizraut! Kafija tiešām ierauj savā pasaulē! Mēs priecājamies par katru @kanterokafija apmeklētāju un esam gandarīti, ka viss ir izdevies! Nesatraucieties, mūzika nekur nepazudīs, mirklī kad būs jāuzstajas - uzstāšos, bet mūsu jaunais lolojums ies roku rokā ar visu :) Un jā, es pats esmu aiz Kantero letes katru dienu. Atbrauciet un nobaudiet lielisku kafiju :)

A post shared by Martins Ruskis (@martinsruskis) on May 11, 2020 at 10:33pm PDT

"Delfi" jau vēstīja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ praktiski apstājusies Latvijas kultūras dzīve, liekot mūziķiem un citiem māksliniekiem atrast veidus, kā grūto laiku izdzīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!