Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Lai gan dziesmu konkurss "Eirovīzija" jau noslēdzies ar zviedrietes Lorīnas uzvaru, kaislības ap to nerimstas. Tagad nākušas gaismā neglaimojošas lietas par Polijas pārstāves Blankas ģimeni, proti, paši poļi sociālajos tīklos atraduši viņas brāļa ierakstus, kas liecina par Kremļa politku atbalstošiem uzskatiem, raksta Floridā bāzētais medijs "West Observer".

Polijas pārstāve Blanka šā gada "Eirovīzijā" izpilda lipīgu popdziesmu "Solo", ar kuru kopvērtējumā palika 19. vietā. Tagad uzvirmojis tracis, kura sākums meklējams "TikTok" platformā – Polijas iedzīvotāji publiskojuši materiālus, kuros redzams, ka dziedātājas brālis Olivers ilgākā laika periodā "fanojis" par Krieviju un Kremļa piekopto politiku.

Piemēram, "Facebook" ierakstos Olivers izplatījis Kremļa propagandas naratīvu, lietojis frāzi "ne viss ir tik viennozīmīgi", rakstījis par "atbrīvotājiem" un "Kijivas nacistiem", kā arī pavairojis stāstus no tā dēvētās Luhanskas Tautas republikas, sakot, ka šie stāsti ir "patiesība, kas neder Rietumu propagandas mašinērijai".

Dziedātājas brālis savus pirmos pret "Kijivas režīmu" vērstos ierakstus publicējis jau 2022. gada martā, kad visa pasaule ar šausmām noraudzījās okupantu pastrādātājās zvērībās Kijivas piepilsētās.

Pēc tam, kad poļi Olivera uzskatus "iznesa" publiski, viņa ieraksti no soctīkliem tikuši dzēsti, norāda "West Observer".

Jāpiebilst, ka Polija ir viena no tām valstīm, kas visaktīvāk atbalsta Ukrainu cīņā ar agresīvās Krievijas karaspēku.

"Eirovīzijas" finālā tieši Polijai no Ukrainas tika lielākais punktu skaits skatītāju vērtējumā un seši punkti no žūrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!