Foto: Publicitātes attēls

Latvijas Televīzija (LTV) atklājusi, ka mūsu valsts piedalīšanās lielajā "Eirovīzijā" šogad izmaksājusi visdārgāk, salīdzinot ar citiem gadiem, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Lai gan Latvijas pārstāvei Samantai Tīnai ar dziesmu "The Moon is Rising" konkursā pagalam nepaveicās – Latvija palika pašā pēdējā vietā atlases pusfinālā –, dalības izmaksas bijušas lielākas nekā iepriekšējos gados, proti, vairāk nekā 150 tūkstoši eiro.

"Atklāt visas izmaksas detalizēti nevaram. Pirmkārt, šobrīd vēl nav savāktas visas atskaites par maija izdevumiem, otrkārt, nedrīkstam izpaust Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) licences cenu. Tomēr kopsummā tā veido lielāko daļu no LTV ieguldītās naudas. Parasti LTV ieguldītā ir aptuveni 100 000 eiro, bet šogad tā palielinājās Covid-19 ierobežojumu un EBU prasību dēļ," "Privātajai Dzīvei" skaidro LTV pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Izmaksas veidojusi arī prasība dziesmai sagatavot vēl vienu papildu video jeb rezerves uzstāšanos. Tāpat šajā summā iekļautas Samantas Tīnas komandas darba izmaksas, priekšnesuma grafiskie risinājumi, TV režijas koncepts, izmaksas delegācijai, algas un arī īpašā raidījuma "Kā uzvarēt "Eirovīzijā". Samantas Tīnas ceļš uz Roterdamu", izmaksas, ko LTV pārraidīja piecos raidījumos pirms Samanta ar komandu devās uz Roterdamu.

Pati dziedātāja īsajos "Instagram" video otrdienas pusdienlaikā vēstīja: "Man ļoti netaisnīgi liekas tas, kā tas tiek pausts sabiedrībai no preses puses. Ka manam šausmīgajam, drausmīgajam priekšnesumam ir iztērēti 150 tūkstoši. Savos tērpos es pati ieguldīju naudu – skrēju un meklēju sponsorus, un man gadu būs šī nauda jāatstrādā. Arī savam videoklipam pati meklēju naudu. Man un manām meitenēm neviens algu nav maksājis! Tāpēc man tas šķiet netaisnīgi un negodīgi attiecībā pret mani. Es tagad atkal tieku pamesta zem riteņiem," skaidro Samanta Tīna. Viņa spriež: konkurss ir konkurss un viņu sāpina komentāri internetā "kā par šo sūdu varēja tādu naudu iztērēt". Viņai tas nebija sūds, piebilst māksliniece.

"Delfi" jau vēstīja, ka Latvija šā gada "Eirovīzijā" neizkļuva no pusfināla, tajā ar 14 punktiem paliekot pēdējā vietā. Konkursa finālā triumfēja Itālija ar dziesmu "Zitti e Buoni", līdz ar to nākamgad "Eirovīzija" notiks kādā no Itālijas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!