Foto: LETA
Ekspolitiķis, kādreizējais Latvijas ārlietu ministrs pārdevis smalko īpašumu Liepupē un devies uz Spāniju, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns".

74 gadus vecais Jānis Jurkāns nu jau desmit mēnešus dzīvo siltajā Spānijā, kurp devies pēc tam, kad par 220 tūkstošiem eiro beidzot izdevies pārdot īpašumu "Brīzes" Liepupē.

Kā vēsta "Kas Jauns", Jurkāns sākumā Spānijā apmeties pie paziņām, bet nu tur īrē savu mitekli. Uz Spāniju viņš pārcēlies pērn rudenī. Neraugoties uz faktu, ka Spānijā bija ļoti augsti Covid-19 saslimstības rādījumi, Jurkāns pieņēmis lēmumu, ka labāk jutīsies saulainajos Eiropas dienvidos, nekā pārziemos Latvijā, kur viņam pēc īpašuma pārdošanas nāktos domāt par mājokļa jautājumu, jo citas dzīvesvietes Jurkānam Latvijā nebija.

Namu Liepupē pirms 20 gadiem nopirka Jurkāna nu jau šķirtā sieva Ilze Jurkāne. 2012. gadā viņa to uzdāvināja tobrīd vēl vīram. Vēlāk, kad Jurkāns sagāja kopā ar Lindu Apsi, namā saimniekoja viņa, jo starp Jurkāniem 2016. gadā tika noslēgts uztura līgums, kas paredzēja, ka Jurkāns mājā var saimniekot līdz mūža galam.

2020. gadā šis uztura līgums tika atcelts, un īpašums atkal pilnībā nonāca Jurkāna rīcībā. Skaisto īpašumu sākotnēji tirgoja par pusmiljonu eiro, tad par 350 000 eiro, visbeidzot to izdevies pārdot par 220 tūkstošiem eiro. Kā noskaidrojis "Kas Jauns", pēc Zemesgrāmatas datiem "Brīzes" tagad pieder finanšu nozares uzņēmuma SIA "Agenda Capital" īpašniecei Ilzei Jaunarājai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!