Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas izskaņā Dailes teātrī pulcējās pašmāju teātra aprindu zieds, lai labākos no labākajiem savā jomā suminātu tradīcijām bagātajā "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonijā, kas ierasti arī ir pasākums, kur novērtēt Latvijas skatuves zvaigžņu gaumes izjūtu.

"Spēlmaņu nakts" oficiālā ceremonija un līksmais burziņš, kas seko vēlāk, skatuves māksliniekiem, aktrisēm un aktieriem, režisoriem un citiem teātra dzīves pārstāvjiem ļauj izpausties un apliecināt savu labo stila izjūtu, un arī šogad daudzi bija piedomājuši pie skaista, eleganta tērpa.

Gan kungi, gan dāmas par godu svinīgajai ceremonijai bija skaisti sapucējušies. Tiesa, te gan jāpiebilst, ka Latvijas teātra zvaigznes reti izceļas ar krāšņiem, pompoziem tērpiem košās krāsās, tā vietā priekšroku dodot klasiskai elegancei un pieklusinātiem toņiem.

Vairums viesu bija izvēlējušies tērpus melnā vai kādā citā tumšā krāsā, un šī iemesla dēļ uz citu fona patīkami izcēlās aktrise Regīna Devīte, kura bija apvilkusi zīdīga auduma kleitu šampanieša krāsā. Savu tēlu viņa bija papildinājusi ar vairākām kaklarotām un sarkanu "Moschino" jostiņu.

Tāpat arī dāmu pūlī izcēlās aktrise Ieva Florence–Vīksne, kura bija izvēlējusies interesanta piegriezuma kleitu zaļā krāsā. Savukārt aktrise Lelde Dreimane bija apvilkusi pelēcīgu bikškostīmu. Tērpa augšdaļa bija plecus atsedzošs topiņš ar kuplām piedurknēm.

Noteikti jāpiemin arī titula "Gada aktrise" saņēmēja Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Viņa bija tērpusies melnā, klasiskā bikškostīmā ar plisētu apakšdaļu. Pilnu "Spēlmaņu nakts" laureātu sarakstu iespējams apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!