Foto: DELFI

Dailes teātra aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme (attēlā) pārsteigusi sava talanta cienītājus – viņa piedzīvojusi vizuālās pārvērtības un blondo matu toni nomainījusi pret krietni vien tumšāku galvas rotu.

Trešdien, 14.maijā, Dizaina Fabrikā notika Dzelmes un viņas kolēģes Dārtas Danevičas performance Dzīvo damies. Māte, kur Dzelme pirmo reizi plašākai sabiedrībai atrādīja savu jauno matu krāsu.

Dzīvo damies. Māte bija paredzēts kā Dzelmes un Danevičas performanču cikla noslēgums, un šajā projektā darbojās gaismu mākslinieks Igors Kapustins, performanču un video projekciju mākslinieks Artis Dzērve, fotogrāfs Edgars Reinfelds, čellists Valters Pūce un citi.

Jau vēstīts, ka Dzelme un Daneviča šajā pavasarī Kalnciema ielas kvartālā bija sarīkojušas mākslinieciskās performances Dzīvo damies pirmo daļu- abas aktrises 24 stundas pavadīja stikla būrī, un, lai gan pašas pasākuma varones to dēvēja par "izdzīvošanu un radošu cīņu sarežģītos apstākļos", cilvēkus daudz vairāk interesēja, kur viņas nokārto dabiskās vajadzības un citas sadzīviskas detaļas.

Dzelme ir Dailes teātra galvenā režisora Dž.Dž.Džilindžera laulātā draudzene, un pirms diviem gadiem viņa vīram dāvāja meitiņu Hannu. Kļūšana par māti gan Elīnai neliedz ar pilnu atdevi darboties teātrī, un šobrīd viņas spilgto sniegumu iespējams novērtēt piecu stundu garajā izrādē Izraidītie, kā arī citos uzvedumos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!