Foto: Privātais ahīvs

Pamatīgi bruņojušies ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti trešdien Kalifornijā veica kratīšanu kontroversiālās "YouTube" zvaigznes Džeika Pola mājā, pavēstīja viņa advokāts.

Pēc kratīšanas, kas ilga vairākas stundas un kurā piedalījās specvienības SWAT komanda, no sociālo mediju influencera villas Kalabasasā, netālu no Losandželosas, tika iznesti lieli šaujamieroči, redzams ASV mediju reportāžās.

"Kā mēs to saprotam, šorīt laikā, kad Džeiks atradās ārpus štata, Džeika Kalabasasas mājā tika izpildīts kratīšanas orderis," paziņojumā apliecināja Pola advokāts Ričards Šonfends.

Polam "YouTube" ir vairāk nekā 20 miljoni sekotāju, un viņš izmēģinājis spēkus aktiermākslā, repā un profesionālajā boksā, bet nesen viņš tika pamanīts video, kas pretrasisma protestu gaitā uzņemts izlaupītā Arizonas tirdzniecības centrā.

22 gadus vecajam influencerim izvirzītas apsūdzības par kriminālu iekļūšanu svešā īpašumā un nelikumīgu pulcēšanos, tomēr viņš pārkāpumus noliedzis. Sākotnējās apsūdzības tika atsauktas, lai varētu notikt federāla kriminālizmeklēšana.

Federālie aģenti, kas izmeklē "apsūdzības par krimināliem nodarījumiem" Arizonas iepirkšanās centrā, saistībā ar šo izmeklēšanu "izpildījuši federālos kratīšanas orderus Kalifornijā un Lasvegasā, Nevadā," pavēstīja FIB pārstāve sakariem ar presi.

Viens no vispopulārākajiem Džeika video: to noskatījušies jau 57 miljoni iedzīvotāju:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!