Foto: Vida Press

Saskaņā ar izdevuma "Forbes" jaunākajiem aprēķiniem, šobrīd pasaulē visturīgākais šovbiznesa pārstāvis ir jauzēlandiešu kinorežisors Pīters Džeksons – viņš ierindojies augšgalā pētījumā par vislabāk pelnošajām slavenībām.

"Gredzenu pavēlnieka" triloģijas režisors un producents Pīters Džeksons viena gada laikā spējis nopelnīt 580 miljonus ASV dolāru, tādējādi kļūstot par vislabāk pelnošo šovbiznesa pārstāvi pasaulē. Lielu daļu Džeksona ienākumu nodrošinājis darījums, kad viņš par vairāk nekā vienu miljardu dolāru pārdeva sev piederošo specefektu studiju "Weta Digital" programmatūras kompānijai "Unity Software".

Otrajā vietā vislabāk nopelnījušo mākslinieku rangā ir mūziķis Brūss Springstīns, kurš nesen par pusmiljardu dolāru pārdeva tiesības uz visu savu dziesmu katalogu kompānijai "Sony".

Trešajā vietā – reperis Jay Z, kurš nopelnījis 340 miljonus dolāru, pārdodot savas akcijas mūzikas servisā "Tidal", kā arī šampanieša zīmolu "Armand de Brignac".

Šovbiznesa vislabāk apmaksāto desmitniekā ir arī aktieris Dveins Džonsons (pērn nopelnīti 270 miljoni dolāru), reperis Kanje Vests (235 miljoni), multfilmas "Dienvidparks" veidotāji Trejs Pārkers un Mets Stouns (abiem pa 210 miljoniem dolāru), mūziķis Pols Saimons (200 miljoni dolāru), aktieris Tailers Perijs (165 miljoni), grupas "One Republic" solists Raiens Teders (160 miljoni) un mūziķis Bobs Dilans (nopelnīti 130 miljoni ASV dolāru).

Turīgāko zvaigžņu augšgalā – tikai kungi. Vislabāk apmaksātā sieviete šovbiznesā ir aktrise un uzņēmēja Rīza Viterspūna, kas "Forbes" reitingā ierindojusies 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!