Svētdien, 22. maijā, noslēdzās prestižais Kannu filmu festivāls. Kā jau ierasts, pasākuma atskaņās dažādi ārvalstu mediji izveidojuši vislabāk un sliktāk tērpto slavenību apkopojumus.

Gandrīz divu nedēļu garumā medijos tika atspoguļotas ne tikai filmu pirmizrādes un citi svarīgi festivāla notikumi, bet arī krāšņās tērpu parādes uz sarkanā paklāja.

Dažas daļā dzimuma pārstāves izpelnījušās modes kritiķu sajūsmu. Jau vēstīts, ka aktrise Bleika Laivlija tika atzīta par festivāla žilbinošāko grūtnieci. Tāpat pozitīvas atsauksmes saņēmusi mazā kinozvaigzne Rūbija Bārnhila, kura uz sarkanā paklāja gozējās latviešu dizaineru kleitā.

Tiesa, citām veicies mazāk. Tā, piemēram, modes eksperti nav saudzējuši aktrisi Kristenu Stjuarti – viņa vairākkārt uz sarkanā paklāja parādījusies tērpos, kas izpelnījušies stila tendenču pārzinātāju kritiku.

Arī pieredzes bagātajai aktrisei Džulianai Mūrai misējies – festivāla atklāšanas dienā viņai izdevās visus apžilbināt ar eleganci, taču vēlāk kinozvaigzne nespēja attaisnot modes kritiķu cerības.

Tāpat neviennozīmīgu stila ekspertu novērtējumu izpelnījušās vairākas modeles. Britu skandāliste Keita Mosa kādā no festivāla ietvaros notikušajiem pasākumiem centās viesus apžilbināt ar viegla auduma sarkanu kleitu. Tās iespaidīgais šķēlums daudziem licies pārlieku vulgārs.

Savukārt amerikāņu daiļava Bella Hadida kādas filmas pirmizrādē piedzīvoja pašu apspriestāko sarkanā paklāja ķibeli – viņai pazibēja pliks dupsis. "Delfi Izklaide" piedāvā nelielu apkopojumu ar apspriestākajiem un arī neveiksmīgākajiem dāmu tērpiem šī gada Kannu kinofestivālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!