Foto: DELFI

Ceturtdienas, 17. septembra, vakarā kinoteātrī Splendid Palace sākās vieni no pašmāju kinosvētkiem - tika dots starts festivālam Baltijas pērle, kas nedēļas nogalē priecēs ļaudis ar dažādiem kino piedzīvojumiem.

Tradīcijām bagātā kinofestivāla atklāšanai bija izvēlēts britu provokatīvā režisora Pītera Grīneveja filmas Eizenšteins Gvanahvato seanss, kas vienkopus pulcēja prāvu pulciņu sabiedrībā zināmu cilvēku.

Ierasts, ka ārvalstīs kinofestivālu atklāšanas un slavenību defilē pa sarkano paklāju kļūst par improvizētu modes skati, kurā var novērtēt aktuālākās tendences, priecēt acis pie smalkiem tērpiem, aksesuāriem un frizūrām, pārliecinoties ne tikai par viesu gaumi kino pasaulē, bet arī sava stila veidošanā.

Arī starp Baltijas pērles festivāla apmeklētājiem bija smalki tērpti ļaudis - savu stila izjūtu apliecināja aktrise Agnese Zeltiņa ar pavadoni, uzņēmēju Rūdolfu Brēmani, Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars ar sievu Ievu un citi.

Daži viesi gan pasākumu nebija uztvēruši pārlieku nopietni, un uz festivāla atklāšanu ieradās gluži kā no ielas, kas, lai gan nav uzskatāms par etiķetes pārkāpumu, tomēr svētku noskaņas radīšanai vis nelīdzēja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!