Foto: Roberts Āboltiņš

Izskaņai strauji tuvojas Latviju apceļojošā koncertu sērija "Mans draugs Mātiņš Freimanis". Tūres noslēguma koncerts norisināsies 11. decembrī Ķīpsalas hallē Rīgā.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, noslēguma koncertā uzstāsies Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Andris Ērglis, "Līvi", "Refleksija", grupa "Z-Scars", Olga Rajecka, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Gatis Mūrnieks un daudzi citi mūziķi. Savukārt vakara vadītājs būs Lauris Reiniks.

Ar dziesmu popūriju pirmo reizi koncertā uz skatuves kāps dziedošo aktrišu trio "Saldais", un īpaši sagatavotu pārsteigumu izdziedās koncerta režisore Marija Bērziņa.

Lielkoncertu kuplinās arī vairāk nekā 100 dalībnieki no dažādiem Rīgas koriem, tajā skaitā koris "Mūza", kura repertuārā Freimaņa mūzika ir jau daudzus gadus.

Jau vēstīts, ka koncertu sērijas moto ir "dzīves svinēšana". "Traģiskais lirisms, protams, ir ļoti labi pārdodama prece, bet es gribētu atiet no tā malā. Ir pagājuši daudzi gadi un pietiek sērot. Lirisms vienalga paliek Mārtiņa dzejā un dziesmās, savukārt, mums ir pienācis laiks iet uz priekšu," stāsta koncertu režisore Marija Bērziņa.

Grandiozā noslēguma koncerta priekšvakarā piedāvājam pa atslēgas caurumu nedaudz ielūkoties mēģinājumā un aizkulisēs no 30. novembra koncerta Valmieras Kultūras centrā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!