Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā sākās izglītojošās filmas MISIJA – Gudrais pilsētnieks uzņemšana, un tajā kopā ar citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem piedalās arī kafejnīcas Cafe Dali vadītāja, Rīgas mēra Nila Ušakova bijusī sieva Jeļena Ušakova (attēlā).

DELFI Izklaidi informēja filmas radošās komandas pārstāvji, tās galvenie varoņi - TV personība Ketija Šēnberga un riteņbraucējs Toms Alsbergs - rādīs, kā gudri dažādot pārvietošanās veidus, lai pēc iespējas ātrāk un izdevīgāk nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

"Filma palīdzēs pilsētniekiem izrauties no ikdienas rutīnas, kādā viņi ir dienu no dienas, jo izmanto vienu un to pašu pārvietošanās veidu. Filmā izklaidējošā veidā tiks sniegta praktiska informācija, kas palīdzēs pārvietoties gan pilsētā, gan ārpus tās," filmas konceptu atklāj režisors Dzintars Dreibergs.

Pirmajā filmēšanas dienā kopā ar Šēnbergu un Alsbergu Rīgas ielās bija devusies Ušakova, kura ir aizrautīga riteņbraucēja un pa galvaspilsētu bieži izvēlas pārvietoties ar velosipēdu. Riteni kā pārvietošanās veidu viņa bieži vien popularizēja, vēl esot Rīgas pirmās lēdijas godā, bet arī pēc šķiršanās no vīra Jeļena turpina izmantot iespēju izglītot rīdziniekus.

Tāpat filmā piedalījusies modele Māra Kampernova, kura iepazīstināja ar citiem veidiem, kā ērtāk nokļūt vajadzīgajās vietās.


Kampaņa Pārvietojies gudri Latvijā norisinās jau otro gadu. Pērn tās rīkotāji veica vairākus satiksmes eksperimentus, kuros noskaidroja ātrāko, ekonomiskāko, videi un veselībai draudzīgāko pārvietošanās veidu dažādos maršrutos Rīgā, tās apkārtnē un Liepājā. Eksperimenti pārliecinoši pierādīja, ka pilsētās sastrēgumstundās efektīvākie ir divriteņu transporta līdzekļi, kā arī sabiedriskais transports.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!