Foto: Publicitātes foto
Ceļotāju tik iecienītā kompānija "Tripadvisor" publiskojusi jaunāko pasaulē labāko viesnīcu reitingu. Dati balstīti tikai ceļotāju atsauksmēs, un cilvēki par vislabāko 2023. gada viesnīcu atzinuši Rambagas pili Džajpurā, Indijā.

"Neticami ekstravagants Džajpuras dārgakmens" – tā par viesnīcu saka ceļotāji. Tai augstāko atzīmi piecu ballu skalā devuši gandrīz 6000 viesnīcas viesu. Rambagas pils ietilpst "Taj hotels" koncernā, kas ir lielākais Āzijas viesnīcu tīkls.

Pils komplekss uzcelts 1835. gadā un sākotnēji tā bijusi Indijas augstdzimušo un karalisko personu mītne. Viesnīca arīdzan pieder Džajpuras karaliskajai ģimenei, bet kā princis vai princese tagad tur var sajusties jebkurš viesnīcas klients.

Glaunajā viesnīcā ir kopskaitā 78 numuri – no vienkāršākiem līdz pat prezidenta aparatamentiem. Lai pārnakšņotu lētākajā numuriņā ar skatu uz dārzu vai pagalmu, ceļotājam jāšķiras no apmēram 332 eiro. Par šo naudu viņš saņem "gultu ar baldahīnu, garderobi, plašu vannasistabu un karalisku pieredzi".

Tiem, kas vēlas atpūsties apartamentos ar vēsturisku auru un stāstu, būs jāšķiras no 484 eiro par nakti. Šajā gadījumā cilvēks gulēs mājīgā numurā ar marmora vai koka grīdām, viņu ieskaus Radžastānas mākslas darbi un sevišķi smalks indiešu tekstils.

Savukārt nakstmiers Džajpuras Mahārādžas personīgajā "palātā" maksās jau 923 eiro par nakti. Visdārgākais numuriņš šajā viesnīcā ir "grand presidential suite" – te cena par vienu nakti sasniedz 3500 eiro.

Kā raksta "New York Post", slavenā viesnīca savulaik uzņēmusi daudzus pasaulslavenus ļaudis, tostarp karali Čārlzu III un lordu Luisu Mauntbatenu, kā arī Žaklīnu Kenediju.
"Tripadvisor" labāko viesnīcu TOP 25 apskatāms šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!