Foto: Privātais arhīvs

Seši mēneši cietumā un 91 pletnes sitiens – tāds sods dažiem irāņu jauniešiem tika piespriests par dancošanu Farela Viljamsa dziesmas Happy pavadījumā. Taču kontrastu zemē Irānā ir arī pavisam citi tikumi.

Virtuālajā vidē plašu popularitāti iemantojis profils Rich Kids of Tehran, kurā tiek publicētas bezgaumīgas un komiskas bildes, kā "zīmējas" bagātākie irāņu jaunieši.

Paši attēli ar puskailām meitenēm, luksusa automašīnām, dārgiem pulksteņiem un, protams, ēdienu, nebūtu nekas īpašs, ja vien tie nenāktu no valsts, kurā sievietēm draud cietumsods par vīriešu volejbola skatīšanos televīzijā.

"Šī ir Teherāna - īstā Teherāna, par kuru jūs neko daudz nezināt," vēsta ieraksts pie kādas fotogrāfijas, un šim Instagram profilam ir jau vairāk nekā 39 000 sekotāju.

Par ASV dzīvojošo irāņu seksuālo revolūcija liecina arī TV kanāla Bravo realitātes šovs Shahs of Sunset, kas stāsta par Losandželosā dzīvojošiem bagātiem irāņu izcelsmes amerikāņiem, un lielākoties tas saistās ar puskailiem sieviešu ķermeņiem.

Kā vēsta izdevums London Times, ko informējis kāds no šai sociālajai grupai piederošajiem, lai gan Irāna ir konservatīva islāma republika, šo jauniešu morālā samaitātība viņiem ne ar kādām sekām nedraud.

"Vairumam šo jauniešu tēvi savā valstī ir neaizskaramie. Ja viņiem arī būs kādas problēmas, tās ātri vien tiks atrisinātas," izdevums citā "jaunā irāņa" vārdus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!