Foto: Privātais arhīvs
Ziedi, kūkas, iepriecinājumi – klasiskās parādības Starptautiskajā sieviešu dienā. Arī Latvijā populāras personas publiskojušas savas 8. marta sajūtas.

8. marts kā Sieviešu diena jau daudzus gadus ir pretrunīgi vērtēts datums – vieniem tā ir sieviešu solidaritātes un līdztiesības diena, kamēr citiem joprojām vienkārši sirsnīgs suminājums mātēm, māsām, mīļotajām, skaistajām un ne tik skaistajām dāmām pateicībā par to, ka viņas ir.

Klasiskos Sieviešu dienas ziedus – tulpes, rozes, narcises – saņēmušas arī daudzas dāmas, kuras savu dzīvi profesionālu vai privātu iemeslu dēļ izrāda sociālajos tīklos. Vienlaikus vairākas no viņām šajā datumā uzsvērušas pašas labo labsajūtu, to atainojot ar skaistiem foto. Tā, piemēram, mūsu labākā tenisiste Jeļena Ostapenko vienkārši pozē peldkostīmā un uzsver, ka ir "latviešu meitene", bet topmodele Ginta Lapiņa lepojas ar statusu, kurā var nokļūt tikai sievietes, proti, viņa Sieviešu dienā demonstrē grūtnieces vēderiņu.

Influencere Sana Timma sievišķību ierasti akcentē ar kairinošu foto, bet viņas draugs hokejists Kaspars Saulietis 8. martā pa Rīgu pārvietojās ar tulpju pušķiem mašīnā.

Radio balss Maija Rozīte svētkos īpaši uzsver: "Esmu sieviete. Fenomenāla sieviete!"

No Krievijas sveicienus sūta arī dziedātāja Liene Greifāne, kura no vīra saņēmusi pušķi ar baltām frēzijām. Greifāne vēsta: "Vēlu katrai sievietei atrast savu sievišķo laimi! Esiet laimīgas!"

Latviešu basketbolists Jānis Timma 8. martā aktīvi trenējās, taču sakāmais bija sakrājies viņa sievai Annai Sedokovai, kura instagramā publiskoja pat veselu eseju par sievietes likteni kontekstā ar vīriešiem un attiecībām. Timmas kundze Sieviešu dienu svin ar elegantu foto.

Savukārt tautā mīlētā dziedātāja Olga Rajecka šajā dienā vienkārši sapucējusies jaunā košā ķitelītī un svin pavasari!

View this post on Instagram

A post shared by Olga Rajecka (@rajecka)

Bet, rūpējoties par visu augstākminēto dāmu un viņu kavalieru drošību, allaž modri ir Latvijas ugunsdzēsēji. Lūk, VUGD sveiciens visiem Sieviešu dienā:

View this post on Instagram

A post shared by VUGD (@ugunsdzeseji)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!