Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Piektdien, 9. februārī, Phjončhanā norisināsies 2018. gada Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija, un neilgi pirms tās Dienvidkorejā ieradušās Ziemeļkorejas atbalstītājas.

Daiļās meitenes, kuras tiek dēvētas par Ziemeļkorejas "skaistuļu armiju", piedalīsies olimpiādes atklāšanas ceremonijā, un "The New Yorker" ziņo – uz olimpiskajām spēlēm nosūtītas 230 meitenes.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Ziemeļkorejas atbalstītāju komanda tiek komplektēta no jaunietēm, kuras mācās prestižās augstskolās, un viņu galvenais uzdevums ir gādāt par labu Ziemeļkorejas tēlu. Lai nokļūtu šajā vienībā, ar glītu vaigu vien nepietiek – tiek vētīti arī meiteņu ideoloģiskie uzskati un ģimenes.

Pirmo reizi "skaistuļu armija" publiski parādījās 2002. gadā Āzijas spēlēs, bet Phjončhanas olimpiskās spēles būs viņu pirmā dalība globāla līmeņa pasākumā.

Jau vēstīts, ka janvāra vidū pēc darba sanāksmes pamiera ciemā Panmunjomā abas Korejas valstis vienojās ziemas olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijā soļot zem viena karoga, kā arī sacensībās startēt ar apvienotu sieviešu hokeja komandu.

Tāpat Ziemeļkoreju olimpiādē pārstāvēs desmit slēpotāji un slidotāji, kuri Dienvidkorejā ieradās jau februāra sākumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!