Foto: DELFI
Jau izsenis cilvēki rotājuši savus ķermeņus ar dažādiem tetovējumiem. Savulaik tas tika darīts, lai uzskatāmāk parādītu savu piederību kādai noteiktai grupai, ciltij vai kopienai, taču mūsdienās tetovējumi kļuvuši par visai ierastu lietu un bieži vien zīmējumiem nav nekādas nozīmes.

Ar iespaidīgiem un pamanāmiem tetovējumiem var lepoties ne tikai amerikāņu reperi. Arī pašmāju atpazīstamie ļaudis par izdomas trūkumu nevar sūdzēties un nesmādē ķermeņa apzīmēšanu. Ierasta lieta, ka pēcāk arī uz ādas izveidotie mākslas darbi tiek iemūžināti un ar bildēm notiek padalīšanās sociālajos tīklos.

Tā, piemēram, viens no populārākajiem basketbolistiem Kaspars Kambala detalizēti un sistemātiski informē sociālo tīklu sekotājus par savām gaitām. Septembra sākumā viņš paziņoja, ka uzsācis vērienīgu tetovēšanās kūri, kuras laikā tiks apzīmēta visa viņa labā roka.

Arī multimākslinieks Kašers joprojām regulāri pakļauj savu ķermeni pamatīgām sāpēm, lai tiktu pie kārotā zīmējuma - jau esošajiem tetoējumiem viņs vēlas pievienot vēl vienu, daudz iespaidīgāku un lielāku, kurā tiktu atspoguļotas viņa dzīves gaitas.

Nereti ļaudis uz sava ķermeņa iemūžina arī dažādu iedvesmojošu cilvēku portretus. To izdarījusi arī rakstniece un šova Pelnrušķīte uzvarētāja Kristīne Teilāne, kurai uz ķermeņa iemūžināta mākslinieces Frīdas Kalo ģīmetne.

Arī bijušā Latvijas prezidenta Valda Zatlera dēla Kārļa kreiso roku daiļo portrets - viņš zem ādas iekrāsojis sava tēva seju. Patriotisks tetovējums ir arī reperim Gacho - lai paustu savu mīlestību un cieņu pret Rīgu, mūziķis uz ķermeņa iemūžinājis Rīgas pilsētas ģerboni.

Savukārt viena no ķermeņa zīmējumiem bagātākajām pašmāju slavenībām ir Liene Brikouska jeb seksīgā Lee (attēlā), kura var lepoties arī ar pirmās tetovētās latviešu modeles titulu. Tintes zīmējumi gozējas ne tikai uz viņas pirkstiem un rokām, bet arī virs krūtīm, kur iemūžinātas dzejnieka Imanta Ziedoņa rindas. Arī savas apakšlūpas iekšpusi meitene izdaiļojusi ar tetovējumu.

Savulaik liela ķermeņa izdaiļošanas ar tintes palīdzību mīļotāja bija arī dziedātāja Liene Bronuša jeb LieneCandy, kuras miesu rotā bizbizmārītes un taureņi, taču intervijā žurnālam Shape augustā viņa atklāja, ka ļoti labprāt no tetovējumiem atbrīvotos.

Cilvēku viedoklis, protams, par tetovējumiem un ķermeņa zīmējumiem dalās. Aktieris Mārtiņš Vilsons savulaik pat paziņoja, ka tetovējas tikai mērkaķi, taču mēdz sacīt, ka par gaumi nestrīdas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!