Foto: Daina Geidmane

Dailes teātra aktrise Elīna Dzelme (attēlā) turpina pilveidot sevi arī kā gleznotāja, un aizvadītajā nedēļā viņa piedzīvojusi kādu īpaši svarīgu notikumu - Kijevā atklāta aktrises gleznu izstāde.

Kijevas vēstures muzejā kopā ar Dzelmes gleznām, kas apvienotas zem nosaukuma Orlando, izstādīti arī ukraiņu mākslinieces Līnas Kondes darbi Potpourri, bet izstādes centrā ir trīs autoru - Dzelmes, Dainas Geidmanes un Kristapa Lejiņa - īpaši šim notikumam veidota multimediāla video glezna - īsfilma.

DELFI Izklaidei pastāstīja viena no īsfilmas radošās komandas - grafiskā dizainere un fotogrāfe Geidmane -, tā tapusi autoru radītā oriģināltehnikā, kuras pamatā ir neierasts tehniskais izpildījums un efekts, kas "skatītājam gluži vai izrauj sajūtas un asociācijas ārpus laika, liekot uz mirkli paskatīties mūžībā".

​Latvijas autoru radīto darbu pamatā ir brutāli atklāta cilvēka iekšējās pasaules atspoguļošana caur tēliem, spēlējoties ar mūsu izpratni par šokējošo, skaisto, neglīto, seksualitāti, iekšējiem kontrastiem, līdzsvara meklējumiem un laiku. Īpaši īsfilmā tā ir jauna atklātības pakāpe, varbūt pat pārkāptas robežas, kādas redzētas un piedzīvotas mākslā attiecībā uz ķermeni, tā simboliku un uztveri.​

Novērtēt izstādi tās atklāšanā bija ieradušies gan Ukrainas uzņēmēji un kultūras pārstāvji, gan Latvijas pārstāvji - mūsu vēstnieks Ukrainā Juris Poikāns, izstādes kuratore no Latvijas puses Sarmīte Sīle, Dzelmes mīļotais vīrietis, Olainfarm prezidents Valērijs Maligins un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!