Foto: AFP/Scanpix/LETA/Vida Press
Jau šomēnes pasaulē jānāk Lielbritānijas prinča Harija un viņa laulātās draudzenes Saseksas hercogienes Meganas pirmdzimtajam bērnam, un mantinieka gaidās topošie vecāki pārcēlušies uz jaunu mitekli.

Pāris līdz šim dzīvoja apartamentos Kensingtonas pils teritorijā, bet šonedēļ Harijs un Megana oficiāli izvākušies no līdzšinējās mājvietas un pārcēlušies uz Frogmoras kotedžu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Frogmoras kotedža, kurā Saseksas hercogu pāris vīs ģimenes ligzdiņu, atrodas Vindzoras pils teritorijā aptuveni 30 kilometrus uz rietumiem no Kensingtonas pils, kur joprojām mitinās Harija brālis princis Viljams ar savu kuplo ģimeni.

To, ka pāris nolēmis pārvākties, britu karaļnams izziņoja pērn novembrī. Visus šos mēnešus notikuši renovācijas un pārbūves darbi, lai nams atbilstu Harija un viņa sievas iecerēm un vēlmēm.

Kā vēsta britu mediji, kotedža atrodas ļoti klusā, nomaļā vietā, kas Saseksas hercogu pārim garantē privātumu un iespēju paslēpties no sabiedrības modrās acs. Namu ieskauj dārzs, parks un tam blakus ir arī ezers. Prese to raksturojusi kā idillisku un ļoti piemērotu vietu bērna audzināšanai.

Tiek ziņots, ka nams būvēts 1792. gadā pēc karaļa Džordža III sievas karalienes Šarlotes pasūtījuma. Tā bijusi vieta, kur viņai ar meitām izrauties klusumā un mierā no galma kaislībām un, kā uzskata vēsturnieki, arī karaļa dusmu lēkmēm.

Arī vēlākajos laikos namā periodiski mitinājušies dažādi svarīgi britu karaliskās ģimenes pārstavji un karaļnamam pietuvināti ļaudis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!