Foto: Pauls Zvirbulis
Dzintaru koncertzāle Jūrmalā vasarā ierasti kļūst par vienu no populārākajiem kultūras pasākumu centriem, un arī ceturtdienas, 26. jūlija, vakarā tur straumēm plūda ļaudis, lai izbaudītu izsmalcinātu koncertu, kurā uzstājās trīs izcili pianisti – tēvs, profesors Sergejs Osokins un viņa dēli, starptautisku konkursu laureāti Andrejs un Georgijs Osokini.

No 24. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisinās ikgadējais "Jūrmalas festivāls", kas piedāvā virkni izcilu mūziķu koncertu.

Tā atklāšanas vakarā viesus priecēja Latvijā dzimušu pasaules zvaigžņu koncerts, kurā uzstājās operas zvaigzne Kristīne Opolais, akordeoniste Ksenija Sidorova, vijolniece Vineta Sareika un vēl daudzi citi.

Savukārt ceturtdienas vakarā festivāla apmeklētājus ar īpašu programmu priecēja trīs Osokinu koncerts, kurā vēl nedzirdētā skanējumā varēja baudīt Johana Sebastiana Baha, Sergeja Rahmaņinova, Kloda Debisī, Kamila Sensāna, Antonio Vivaldi un Morisa Ravēla skaņdarbus, un pasākumu kuplā skaitā apmeklēja īstie kultūras gardēži.

Piektdienas vakarā koncertzālē skanēs Brodvejas mūziklu zelta izlase, un ar daudzveidīgu mūziklu melodiju izlasi uzstāsies vairākas izcilas angļu mūziklu zvaigznes. Festivāls ar krāšņu un iespaidīgu "Gala koncertu" noslēgsies sestdienas, 28. jūlija, vakarā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!