Foto: Ilmārs Znotiņš

Sestdien, 8. augustā, apritēs mēnesis, kopš par Latvijas prezidentu kļuva Raimonds Vējonis, un šajā laikā uzmanība pievērsta ne tikai valsts vadītājam, bet arī viņa kundzei – Ivetai Vējonei (abi attēlā).

Pašam Vējonim pirmais darba mēnesis prezidenta amatā bija ļoti noslogots, bet viņa sieva vīru atbalstīja īpaši nozīmīgos pasākumos - viņa laulāto draugu atbalstīja inaugurācijas dienā, bija blakus oficiāli atceltajā Dziesmu svētku gājienā, abi kopā apmeklēja Siguldas Opermūzikas svētku izskaņu un vēl dažus citus pasākumus.

Protams, liela uzmanība tiek pievērsta prezidenta kundzes stilam, bet pirmais mēnesis liecina - satraukumam pamata nav. Tam piekrīt arī pašmāju modes blogeris, stila eksperts Deniss Ševeļovs, kurš sarunā ar DELFI Izklaidi atzīst - Vējones kundze savu mājasdarbu pirms kļūšanas par pirmo lēdiju ir izpildījusi uz 10 ar plusu.

"Uzreiz ir redzams, ka jaunā pirmā lēdija domā līdzi, izvēloties tērpus, grimu un matu sakārtojumu," novērojis Ševeļovs, bet atzīst - lai gan grima un tērpu ziņā pagaidām viss ir piedienīgi un novērojamas arī drosmīgas izvēles, galīgus spriedumus vēl pāragri izdarīt. Par frizūru gan viņam ir kas sakāms.

"Manuprāt, smagi veidotu matu sakārtojumu laikmets ir beidzies. Pat mana mīļākā un viena no groteskākajām dāmām politikā Baiba Rozentāle ir atteikusies no Irinas Alegrovas stila frizūras par labu klasikai, kas izskatās izcili un padara dāmu jaunāku.

Vējones kundzei savukārt vajadzētu meklēt palīdzību pie Rīgas top stilistiem, kas palīdzētu izvēlēties viņai tādu frizūru, ar kuru mēs viņu atcerētos uz visu mūžu, līdzīgi kā tas ir Solvitai Āboltiņai un Vairai Vīķei-Freibergai.

Izskatās, ka prezidenta ģimene ir moderna un sola Latvijai gaišāku nākotni, un tādai jābūt arī frizūrai," norāda stila eksperts.

Viņš pirmajai lēdijai iesaka atgriezties pie klasikas, piemēram, iedvesmoties no princeses Diānas, kura bija un joprojām ir uzskatāma par stila etalonu politiskajā vidē.

"Vējones kundzei iesaku "atvērt" seju un veidot smalkas, aristokrātiskas lokas. Tad mēs zināsim, ka mums priekšā stāv valsts pārstāve, nevis nejauša persona, iespējams, no Saeimas bufetes. Tāpat varbūt ir pienācis laiks aizdomāties, ka tik blonda matu krāsa nav vienīgā matu krāsa," rezumē Ševeļovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!