Foto: LETA

Ceturtdienas, 11. decembra, vakarā Dailes teātrī norisinājās Latvijas nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps apbalvošanas ceremonija, kuru plašā pulkā apmeklēja pašmāju kino industrijas darboņi.

Lai gan ierasts, ka ārvalstīs dažādu balvu pasniegšanas ceremoniju sarkanie paklāji izvēršas par smalku tērpu atrādīšanas parādi, kur zib plikumi, latviešu kino jomas pārstāvji turas pie tradicionālām stila vērtībām - Lielā Kristapa ceremonijā dominēja tumšas krāsas tērpi bez uzkrītošiem šķēlumiem vai dekoltē.

Tiesa, lai gan pasākuma ielūgumā kā ģērbšanās stils bija noteikts ierasties vakartērpos, daudzi šo norādi bija ignorējuši.

Daļa vīriešu uz Latvija kino dzīvē nozīmīgāko pasākumu bija uzcirtušies uzvalkos, bet starp kino industrijas pārstāvjiem netrūka arī tādu, kuri Lielā Kristapa ceremoniju apmeklēja džemperos, džinsos vai citos ikdienišķos apģērba gabalos.

Ar elegantu tumšas krāsas kleitu skatienus piesaistīja aktrise Vita Vārpiņa, kura arī tika godināta kā labākā aktrise par darbu uzvaras laurus plūkušajā filmā Mammu, es tevi mīlu, un citas dāmas, bet ne viena vien daiļā dzimuma pārstāve vakara pasākumu bija izvēlējusies apmeklēt ikdienišķā kleitiņā vai košas krāsas tērpā, kas svinīgiem vakara pasākumiem netiek uzskatīta par labāko izvēli.

Par neparasta piegriezuma tērpiem ar interesantām detaļām bija parūpējusies dziedātāja Linda Leen un aktrise un režisore Rēzija Kalniņa (attēlā pa labi), kura savu pelēko, augumu pilnībā nosedzošo kleitu bija "atsvaidzinājusi" ar baltu kažokādas apkaklīti.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!