Foto: DELFI
Pirmdienas, 9. decembra, vakarā Tallinas kvartālā Rīgā tika prezentēts jauns seriāls "Lielie Muļķi", kas veidots mokumentālā jeb dokumentālā seriāla satīras formā. Tā veidotāji – jaunie režisori Kristians Alhimionoks un Alberts Viegliņš – sola, ka šis būšot 2020. gada labākais pašmāju seriāls.

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj veidotāji, seriāls sekos līdzi trīs labākajiem draugiem, viņu tuvākajiem cilvēkiem un citiem Lielo Muļķu ciema iedzīvotājiem. Galvenajās lomās – Kristaps Strūbergs, kas plašāk zināms grupas "Singapūras satīns" cienītājiem, komiķis un arī "Singapūras satīna" dalībnieks Edgars Bāliņš, aktieri Pauls Iklāvs, Elīna Bojarkina un Aminata Grieta Diarra, mūziķis Roberts Gobziņš, komiķe Jolanda Suvorova un daudzi citi.

Seriāla prezentācijas pasākumā galveno lomu atveidotāji visu vakaru iejutās savos "Lielo Muļķu" tēlos, tādējādi saglabājot dokumentālās satīras formātu, kādā uzņemts pats seriāls.

Seriāls tapis sadarbībā ar "Helio Media", un tā pirmizrāde lietotnē "Shortcut", kā arī "Helio iTV" gaidāma 1. janvārī.

Seriāla darbība norisināsies Lielajos Muļķos, kas ir ievērojams un lepns ciemats Latvijā. Daudziem talantiem apveltītais Jānis Ūga jeb draugiem "Garais" ar savu dzīvi Lielajos Muļķos lepojas tik ļoti, ka, atgriežoties no peļņas Apvienotajā Karalistē, līdzi ir atvedis kameras, lai visai pasaulei un mums visiem parādītu dzīvi Lielajos Muļķos.

Nekur nav tik labi, kā mājās, kur mīt labākie draugi – Garais, liriskā dvēsele Rainītis un nenogurdināmais mīlnieks, vīrišķās enerģijas pārpilnais un neticamu presīti "uzkačājušais" Egīls. Parādīt visai pasaulei Lielo Muļķu ievērojamākās vietas, paražas un cilvēkus ir viņu galvenā misija. Viens no šiem ievērības cienīgiem cilvēkiem ir Garā draudzene Keitija, kuru uztrauc nepieciešamība padarīt pasauli labāku. Un vēl viņu uztrauc "Lielo Muļķu" iedzīvotāju uzklausītāja un atbalstītāja jeb mēra Aļņa Muļķa jaunatklātā meita Laima, kura, tāpat kā visi citi, vēl tikai izzina ciemu un tā iedzīvotājus.

Viņi visi ir aizrautīgi sava dzimtā ciema patrioti, kuri ikdienai neļauj būt pelēkai un apnicīgai, jo viņi zina – Lielajos Muļķos var notikt jebkas. Un vēl – viņiem ir būtiski, ka jūs nejaucat viņus ar blakusciemu Mazie Muļķi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!