Foto: Vida Press
Naktī no svētdienas un pirmdienu Holivudā jau 91. reizi norisinājās ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonija. Pēc kino industrijas nozīmīgākā pasākuma ierasti tiek iztirzāti ne tikai balvu saņēmēji, bet arī zvaigžņu stils uz sarkanā paklāja.

Par gaumi strīdēties ir muļķīgi, un tas nav nekas neprasts, ka viedokļi par to, kas ir stilīgs, ierasti dalās, bet dažas aktrises īpaši pacentušās un nodemonstrējušas elegances un izcilas gaumes izjūtas paraugstundu, izpelnoties modes kritiķu slavas dziesmas.

Ārzemju stila izdevumu veidotajos apkopojumos kā viena no vislabāk ģērbtajam ceremonijas viešņā minēta apburošā aktrise Šarlīze Terona (attēlā pa vidu), kura uz citu dāmu fona izcēlās ar pieguļošu, gaiši zilu "Dior" vakartērpu ar garām piedurknēm un atkailinātu muguras daļu. Īpaši elegantu akcentu kinozvaigznes tēlam piešķīra pērļu kaklarota.

Tāpat arī komplimentus izpelnījusies popdziedātājas Lady Gaga (attēlā pa kreisi) izvēlētā Aleksandra Makvīna melnā princeškleita, kuru māksliniece bija papildinājusi ar gariem cimdiem.

Stila eksperti atzinīgi vērtējuši arī Redžinas Kingas balto vakartērpu ar elegantu šķēlumu, Helēnas Mirenas rozā tilla tērpu, aktrises Konstances Vu dzelteno "Disneja" princeses cienīgo kleitu, un daudzu citu dāmu tērpus.
Foto: Vida Press

Savukārt pretrunīgi komentāri veltīti aktrises Sāras Polsones (attēlā) īpatnējā piegriezuma kleitai, kas it kā bija veidota no divām daļām.

Jau vēstīts, ka "Oskaru" kā aizvadītā gada labākā filma saņēma Pītera Farelija "Green Book" ("Ceļvedis"). Sīkāk par balvu sadalījumu var uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!