Foto: DELFI
Trešdienas vakarā Dailes teātrī pulcējās skatuves mākslas mīļotāji, tostarp daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki – pirmizrādi piedzīvoja Ferenca Molnāra darba "Lilioms" iestudējums. Zīmīgi, ka klāt bija četri no atjaunotās Latvijas sešiem Valsts prezidentiem.

Šo Dailes teātra pirmizrādi apmeklēja virkne esošo un bijušo ministru, vairāki sabiedrībā zināmi uzņēmēji, kultūras dzīves ļaudis un arī vienkāršie skatītāji, kuri bija iegādājušies biļeti uz pirmizrādi. Par jauniestudējumu vairāk var lasīt šeit.

Brīdī, kad Saeimai tūdaļ jāvēl jauns Valsts prezidents, "Liliomu" vēroja vairāki bijušie Latvijas līderi – Vaira Vīķe-Freiberga ar vīru Imantu ieradās, tērpusies vasarīgā salātzaļā kleitiņā, savukārt Raimonda Vējoņa kundze Iveta žilbināja elegantā violetā puķu kleitā. Eksprezidents Andris Bērziņš pirmizrādi apmeklēja bez dāmas, un arī Egilu Levitu teātrī pavadīja vien miesassargi.

Notikumā klāt bija kultūras ministrs Nauris Puntulis ar kundzi Sandru, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ar sievu Kristīni, izglītības ministre Anda Čakša ar pavadoni Raivi Bergu,

"Liliomu" vēroja arī uzņēmēju Kolu pāris, Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba, politiķis Edgars Jaunups, LMT prezidents Juris Binde, Ojārs Rubenis un citi sabiedrībā atpazīstami cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!