Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Rīgā, Kongresu namā norisinājās īpaši pikants pasākums – tur rīdziniekus un pilsētas viesus priecēja neo-burleskas izrāde no Vestendas An Evening of Burlesque, kurā uz skatuves kāpa spilgtākās Eiropas burleskas zvaigznes.

Kā vēsta pasākuma rīkotāji, An Evening of Burlesque visā pasaulē ir pulcējis jau tūkstošiem skatītāju, kuri ir vēlējušies paši savām acīm redzēt šo izslavēto burleskas šovu pērli, kuras pamatā ir komēdija, kā tas arī bija pašos burleskas pirmsākumos.

Burleska sākotnēji bija vienkāršo ļaužu kopējā pulcēšanās un ņirgāšanās par augstāko sabiedrību un viņu ieradumiem izrādes veidā. Pēc pāris gadu desmitiem, lai skatītājiem nezustu interese, Lielbritānijā burleskas pārstāvji izdomāja, ka izrādēs jāiesaista trūcīgi apģērbtas sievietes, jo tajā laikā vīrieši bija tie, kas apmeklēja šāda veida pasākumus.

Tagad burleska ir kļuvusi par vienu no kabarē paveidiem, un mūsdienās tiek lēsts, ka burleskas šovi vairāk piesaista sieviešu dzimuma pārstāves, kas ar ziņkāri iet skatīties šos iestudējumus, kuros ir redzami krāšņi skatuves tērpi, lieliska horeogrāfija un asprātīgi joki.

Latvijas skatītājiem sarūpēti trīs An Evening of Burlesque šovi - divi no tiem jau notikuši Rīgā un Berģos, bet ceturtdienas, 12. decembra, vakarā pikantais šovs viesosies Valmieras kultūras centrā.

Kā norāda pasākumu un koncertu rīkotāju aģentūra Livefest, tiem, kuri palaiduši garām šo sovu, gada nogalē sarūpēts cits pārsteigums - 26. decembrī Arēnā Rīga viesosies viena no panākumiem bagātākajām cirka trupām pasaulē The Original Cuban Circus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!