Foto: Privātais arhīvs
Arī Rīgas klubiņos, turklāt ne tikai gejiem domātajos, arvien biežāk manāmas efektīgas, profesionāli nogrimētas dāmas, zem kuru greznajām drānām slēpjas puišu ķermeņi. Visslavenākā pagaidām ir Amuna (attēlā) – tumsnēja lēdija, kuras maska patiesībā slēpj slavenību frizieri Dāvi Ķimeni Berghold.

Slavenību aprindās ļoti populārais Dāvis pirms pāris gadiem atgriezās no Spānijas. Tur dzīvojot, puisis ieraudzīja pavisam citu attieksmi pret homoseksuāļiem, un, ārzemēs redzētā iedvesmots, Dāvis uzdrošinājies dzīvot brīvāk arī šeit, Latvijā.

Dāvis regulāri dodas baudīt Rīgas naktsdzīvi, pārtopot "drag queen" Amunā – elegantā tumšmatē ar izteiksmīgu grimu, augstpapēžu kurpēm un sievišķīgām kleitiņām. Skaistā Amuna ir regulāra klubu "Golden" un "First Dacha" viešņa, un nezinātājam pat grūti pateikt, ka aiz izteiksmīgās sievietes ārienes slēpjas puisis.

Savu otro "es" Dāvis nekad nav slēpis no sabiedrības. Ikvienam interesentam ir iespēja izpētīt, kā Dāvis pārtop Amunā viņa "Facebook" profilā vai "Instagram" blogā. Jāatzīmē, ka visu pārvērtību procesu, tostarp grima uzklāšanu, īsteno pats Dāvis, kurš ir arī talantīgs make-up meistars.

"Pasaule, es nevēlos būt viduvējība. Es esmu māksla," atrādot sevi Amunas tēlā, vēstī Dāvis. "Ir drosme saglabāt sevi pasaulē, kura tev saka, kādam tev jābūt. Dažreiz es izliekos normāls, bet tas ātri kļūst garlaicīgi. Tāpēc es atkal kļūstu par sevi," atzinis puisis.

Puiša aktivitātes sociālajos tīklos un izgājieni klubos tiek sveikti ar sajūsmu, kas apliecina to, ka Latvijas sabiedrība beidzot ir kļuvusi saprotošāka un atbrīvojusies no aizspriedumiem par dažādām cilvēku prieka izpausmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!