Foto: F64
28. maija vakarā Dailes teātrī notika izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" ilgi gaidītā pirmizrāde. Tajā galvenās lomas atveido izcilais amerikāņu aktieris Džons Malkovičs un pasaulē slavenā lietuviete Ingeborga Dapkūnaite. Šī tandēma sniegumu devās vērtēt arī daudzi kultūras cienītāji.

Pirmizrādi, uz kuru biļešu cenas sasniedza pat 150 eiro, apmeklēja gan "vienkāršā tauta" jeb cilvēki, kuri regulāri bauda notikumu pašmāju kultūras dzīvē, gan arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki. Klāt bija gan bijušie ministri – Anda Čakša, Juris Pūce un citi, gan esošie ministri, piemēram, kultūras ministrs Nauris Puntulis – šoreiz ar meitu, nevis sievu. Tāpat pirmizrādē un pēcāk sekojošajā saviesīgajā banketā paviesojās arī vairākas televizorā iepazītas sejas – Ilze Nagla, Grēta Peide, Gundega Skudriņa ar vīru un citas.

Baudīt Holivudas zvaigžņu sniegumu ieradās arī Ukrainā dzimušais, Krievijā slavenais, bet patlaban Latvijā dzīvojošais dokumentālā kino režisors Vitālijs Manskis, rotu mākslinieks Andris Lauders ar kundzi, virkne pašmāju kultūras dzīves veidotāju. Neraugoties uz faktu, ka izrāde skar homoseksualitātes tēmu, Dailes teātrī ieradās arī dabiskas ģimenes apoloģēts Ainārs Šlesers ar kundzi Inesi. Pēc izrādes, kas ilga tikai nedaudz vairāk par stundu, teātra cienītāji sapulcējās nelielā banketā Dailes teātra otrā stāva foajē.

Kā izteicies izrādes "Kokvilnas lauku vientulībā" režisors Timofejs Kuļabins: "2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu."
Biļetes uz turpmākajām "Kokvilnas lauku vientulībā" izrādēm vēl ir nopērkamas.
Foto: F64

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!