Foto: Vida Press
Losandželosā aizvadīta ikgadējā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija, un pēc labāko kinofilmu un jomas pārstāvju sumināšanas ierasti tiek iztirzāti arī pasākuma viesu tērpi, īpašu vērību pievēršot tieši tam, ko mugurā uzvilkušas daiļā dzimuma pārstāves.

Pērn apbalvošanas ceremonijā dominēja melnā krāsa. Dāmas, paužot atbalstu citām sievietēm, kuras cietušas no seksuālas uzmākšanās un vardarbības, bija izvēlējušās ģērbties tumšos tērpos. Savukārt šogad uz sarkanā paklāja ņirbēja visa krāsu gamma.

Kā atzinuši dažādi ārzemju stila eksperti, šoreiz "Zelta globusa" tērpu parāde izcēlusies ar eleganci, un daudzas Holivudas zvaigznes izpelnījušās komplimentu birumu.

Modes tendenču pārzinātāji teju vienprātīgi lēmuši, ka vislabāk ģērbtās ceremonijas viešņas titulu pelnījusi popdziedātāja Lady Gaga, kura bija ģērbusies modes nama "Valentino" darinātā kuplā vakarkleitā.

Tāpat arī par labu gaumes izjūtu slavētas aktrises Halle Berija, Eimija Adamsa, Emīlija Blanta un citas.

Savukārt dažas stila eksperti nav žēlojuši un viņu tērpiem veltījuši ļoti skarbu kritiku. Modes lietpratēju nežēlastībā kritusi arī daiļā Anna Hataveja, kura sarkanā paklāja pasākumam bija izvēlējusies tērpu ar leoparda raksta apdruku.

Tāpat arī nopelta vācu topmodele Heidija Klūma, kuras tērpa atklātais dekoltē daudziem šķitis pārlieku vulgārs.

Atgādinām, ka muzikālā drāma "Bohemian Rhapsody" (Bohēmista rapsodija) saņēma "Zelta globusu" kategorijā "Labākā filma", bet galvenās – roka leģendas Fredija Merkūrija – lomas atveidotājs Rami Maleks novērtēts ar balvu kā labākais dramatiskais aktieris. Ar citiem uzvarētājiem var iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!