Foto: Vida Press
Aizvadītajā naktī Losandželosā 77. reizi norisinājās prestižā "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonija, kas vienkopus bija sapulcējusi izcilākos kinematogrāfijas industrijas spīdekļus. Pēc labāko jomas profesionāļu sumināšanas tradicionāli tiek iztirzāti arī pasākuma viesu tērpi, un lauvas tiesu modes kritiķu ievērības allaž izpelnās daiļā dzimuma pārstāves.

"Zelta globusu" ceremonijas sarkanā paklāja tērpu parāde vienmēr izcēlusies ar izcilu eleganci un ļoti pārdomātiem tērpiem. Daiļā dzimuma pārstāves šeit ļoti reti atļaujas izrādīt vairāk miesas nekā vajadzētu, pieturoties tikai pie viegli koķetiem šķēlumiem un dekoltē izgriezumiem, kas atstāj gana daudz vietas iztēlei.

Šī iemesla dēļ šogad uz citu viešņu fona izcēlusies aktrise Kerija Vašingtone, kura uz pasākumu bija ieradusies ar pilnībā atkailinātu ķermeņa augšdaļu. Savas krūtis viņa bija piesegusi ar žaketi. Lai gan Vašingtones tērps vērtējams kā ļoti izaicinošs, daudzi stila eksperti viņas drosmi slavējuši un veltījuši komplimentus.

Starp vislabāk ģērbtajām vakara viešņām ierindotas arī aktrises Rīza Viterspūna, Dženifera Anistone, Renē Zelvēgere, Skārleta Johansone un Nikola Kidmena. Visas šīs superzvaigznes bija izvēlējušās klasiska piegriezuma vakarkleitas dažādās krāsās.

Savukārt austrāliešu skaistule Margo Robija šoreiz izpelnījusies ļoti nevienprātīgu vērtējumu. Aktrise bija ģērbusies elegantā "Chanel" tērpā ar baltiem brunčiem, un vairāki modes eksperti norādījuši, ka viņas tērps bijis pārāk vienkāršs un prasts sarkanā paklāja ceremonijai.

Dažas zvaigznes apveltītas ar vēl skarbākiem vārdiem. Tā, piemēram, daudzi stila lietpratēji par visbezgaumīgāk ģērbto ceremonijas viešņu pasludinājuši Dženiferu Lopesu, kura bija saposusies kuplā kleitā ar milzu banti uz krūtīm. Kritiķi viņu salīdzinājuši ar Ziemassvētku egli.

Arī Gvinetas Paltrovas caurspīdīgā, rišainā vakarkleita nopelta. Savukārt meksikāņu skaistule Salma Haijeka samulsinājusi ar iespaidīgu dekoltē izgriezumu, kas pārlieku izcēlis viņas kuplās krūtis.

Jau vēstīts, ka Holivudas ārvalstu preses asociācijas "Zelta globusu" kategorijā "Labākā filma – drāma" saņēma kara drāma "1917", bet tās veidotājs Sems Mendess saņēma balvu kā labākais režisors. Pie vairākiem "Zelta globusiem" tika arī Kventina Tarantino filma "Once Upon a Time...in Hollywood" ("Reiz Holivudā"), tai skaitā kategorijā "Labākā filma – mūzikls vai komēdija", bet pasaulē lielu rezonansi radījušais seriāls "Chernobyl" ("Černobiļa") uzvarēja kategorijā "Labākais miniseriāls vai televīzijas filma". Ar citiem uzvarētājiem var iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!