Foto: Privātais arhīvs
Latviešu dziedātāja Liene Greifāne, kura jau vairākus gadus par savām mājām sauc Krieviju, absolvējusi Krievijas Valsts Gerasimova kinematogrāfijas institūta režijas koledžu.

"Nu ko, 5 gadi ir pagājuši, eksāmeni nolikti uz augstajām ballēm, sarkanais diploms kabatā. Paldies visiem, kuri atbalstīja un ticēja," par panākumiem akadēmiskajā režijas izglītībā sociālajā tīklā "Facebook" vēsta Liene Greifāne. Uz institūta izlaidumu Greifāne ieradās ar lidmašīnu no Sočiem, kur nu jau gadu ir viņas pastāvīgā mītnes vieta.

Jau otrdienas novakarē "Instagram" tīklā dziedātāja vēstīja, ka saņemtais diploms paver viņai ceļu uz uzturēšanās atļauju Krievijā. "Eksāmeni nolikti, darbi pabeigti un diploms saņemts. Sarkanais diploms man nozīmē ļoti daudz, ne tik daudz atzīmju kā nozīmes ziņā. Šobrīd ar šo diplomu varu saukties ne tikai par profesionālu režisoru, bet arī pasniegt, kā arī saņemt iespēju uzturēšanās atļaujai Krievijā, lai turpinātu strādāt nozarē," savus 40,5 tūkstošus sekotājus informē Greifāne.

Viņa ieguvusi augstāko profesionālo izglītību filmu režijā prestižajā Gerasimova kinematogrāfijas institūtā Maskavā. Institūts dibināts 1919. gadā un ir senākā filmēšanas skola pasaulē. 1986. gadā to pārsauca par godu PSRS kino režisoram Sergejam Gerasimovam.

Pirms pieciem gadiem dziedātāja pārcēlās uz dzīvi Maskavā, kur uzsāka studijas.

Krievzemē – te Maskavā, te Sočos – kopā ar viņu dzīvo arī vīrs Igors un abu kopīgais dēliņš Kristofers. Savukārt dziedātājas vecākais dēls Sebastians Matiass dzīvo Amerikā pie sava tēta Arta Bronuša. 2018. gadā viņa atklāja, ka dēls Amerikā paliks uz visu mūžu: "Krievija viņam nepatīk, un Latvijā viņš arī negrib būt, jo tur nav ne tēvs, ne mamma."

Liene Greifāne agrāk bija zināma ar skatuves vārdu Liene Candy. Dziedātāja kļuva pazīstama pēc dalības 2004. gada TV šovā "Fabrikas Muzikālais Teātris", kur viņa ierindojās otrajā vietā. Vēlāk viņa piedalījās vairākos citos televīzijas šovos. Tāpat arī piedalījusies nacionālajā atlasē Eirovīzijai un pārstāvējusi Latviju "Jaunajā Vilnī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!