Foto: Vida Press

Svētdien, 18. februārī, Londonā notika Britu filmu un televīzijas akadēmijas balva (BAFTA), un ierasti pēc ceremonijas tiek apspriesti ne tikai balvu saņēmēji, bet arī pasākuma viešņu stils. Nedalītu uzmanību izpelnījusies Kembridžas hercogiene Katrīna, kura šobrīd ir trešā bērna gaidībās.

Lai gan daudzi bija pārliecināti, ka hercogiene, sekojot iniciatīvai "Time's Up", kas vērsta pret seksuālo vardarbību Holivudā un citās darbavietās, uz ceremoniju ieradīsies melnā, viņa pārsteigusi ar vakarkleitu tumši zaļā krāsā.

Kampaņas sekotājas, solidarizējoties ar sievietēm, kuras piedzīvojušas uzmākšanos, pirmoreiz publiski savu nostāju pauda "Zelta globusa" balvas ceremonijā janvāra sākumā, apmeklējot to melnos tērpos.

Tradīcija ģērbties melnā pēdējās nedēļās novērojama gandrīz visos lielākajos ar kino sfēru saistītajos pasākumos, un BAFTA ceremonija nebija izņēmums – virkne aktrišu un ekrāna zvaigžņu bija izvēlējušās elegantus vakartērpus melnā tonī.

Katrīnas tumši zaļā kleitā izraisījusi plašas diskusijas, vēsta raidsabiedrība CNN. Vairāki sociālo tīklu lietotāji kritizējuši un asi nosodījuši viņas izvēli.

Tiesa, citi gan norādījuši, ka hercogienes lēmums neģērbties melnā esot bijis ļoti pārdomāts un loģisks solis, jo britu karaliskā ģimene vienmēr vairījusies publiski paust savu nostāju par politiskiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka BAFTA balvu gan kā labākā filma, gan kā labākā britu filma ieguva britu dramaturga un režisora Mārtina Makdonas filma "The Billboards Outside Ebbing, Missouri" ("Trīs paziņojumi pie Ebingas Misūri štatā"), bet ar citiem balvu saņēmējiem iespējams iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!