Foto: DELFI
Pirmdien, 24. februārī, Igaunijā tika atzīmēta valsts dibināšanas 96. gadadiena, un par godu šim notikumam tika rīkota virkne dažādu pasākumu, ko noslēdza svinīgā pieņemšana pie prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un viņa kundzes Evelīnas (abi attēlā centrā).

Igaunijas pirmā lēdija svinīgajam pasākumam bija izvēlējusies garu baltu kleitu no mežģīņu auduma, bet tērpa priekšpusē bija iestrādāts plānāka auduma ielaidums, kas paviršākam vērotājam varēja arī radīt nepareizu priekšstatu.

Tāpat Ilvesa kundzes tērpam bija gana iespaidīgs krūšu daļas izgriezums, kas, iespējams, atsedza skatieniem nedaudz vairāk, kā šāda līmeņa oficiālajās pieņemšanās būtu uzskatāms par etiķetei atbilstošu, tomēr tauta preizdenta kundzes izvēli uztvēruši ar izpratni.

Tiesa, tā nav noticis vienmēr, un Ilvesa laulātā draudzene sava stila dēļ izpelnījusies arī kritiskus vārdus - pērn viņas izvēlētais tērps bērnu slimnīcas apmeklējumam tika salīdzināts ar aizkariem, bet senākā pagātnē viņa pieņemšanā Zviedrijas karaļa pilī Stohlomā karali Karlu Gustavu un starptautiskos etiķetes ekspertu pārsteidza ar zābakam līdzīgu galvassegu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!