Foto: Privātais arhīvs
Permanentā grima meistare Juta Jemeļjanova (soctīklā "Instagram" joprojām ar bijšā vīra uzvārdu Valdmane) padalījusies ar būtiskiem jaunumiem: viņas mīļotais puisis, Ņujorkas latvietis Juris Kupris nu uzņemts Latvijas Republikas pilsoņu vidū un nu ir, visticamāk, ar dubultpilsonību.

Lai arī fitnesa treneris Juris Kupris nav dzimis Latvijā un arī īsti nerunā latviešu valodā, jaunā vīrieša dzimtas saknes dzītas tieši šeit. Pats Juris un arī viņa tēvs dzimuši Amerikā, taču nu Jurim izdevies iegūt arī Latvijas valstpiederīgā statusu.

Juta Valdmane kopā ar Juri Kupri ir jau ilgāku laiku – jūtas abu starpā uzplauka jau Jutas laulības laikā ar fitnesa skaistuli Gintu Valdmani. Kad Valdmaņu deviņus gadus ilgā laulība tika šķirta, Juta devās pāri okeānam, lai ciešāk iepazītu Kupri, un nu abi jau ir stabilās mīlošās attiecībās. Šajā rudenī Kupris paviesojās Latvijā, apmeklēja savu senču mājas un, kā tagad noskaidrojies, kārtoja arī dokumentus Latvijas pilsonības iegūšanai.

Ceļš neesot bijis viegls lielās birokrātijas dēļ. "Bija nepieciešams laiks, lai vienkopus savāktu visus papīrus un pierādītu, ka viņa vectētiņš un vecmāmiņa dzīvoja šeit, bet bija spiesti emigrēt Otrā pasaules kara laikā. Būros cauri Latvijas arhīviem, sākumā vispār neko nevarēju atrast. Nepadevos un vienā no arhīviem tomēr uzgāju viņa vectēvu," ilgo ceļu komentē influencere.

Jau vēstīts, ka Jutu un Juri pirms septiņiem gadiem sapazīstinājis sievietes bijušais vīrs Gints Valdmanis. Tolaik gan ne Juta, ne Juris neesot varējuši iedomāties, ka abiem reiz būs attiecības, viss aprobežojies vienīgi ar komunikāciju "Instagram" vietnē. Bet pēc tam, kad izjuka Valdmaņu laulība, tieši Juris bijis tas, kurš viņu atbalstījis.

Šobrīd abi draudzējas, ceļojot un satiekoties dažādās pasaules valstīs. Šā gada sākumā Juta trīs mēnešus pavadīja ASV, iepazīstot mīļotā vīrieša dzimto zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!