Foto: Privātais arhīvs

Administratīvā apgabaltiesa 9.novembrī izlēmusi atsākt strīda izskatīšanu starp influenceri Adrianu Miglāni-Sondori un Patērētāju tiesību aizsardzības centru (PTAC) saistībā ar PTAC piemēroto sodu 1500 eiro apmērā par negodīgas komercprakses īstenošanu sociālās saziņas vietnē "Instagram".

Tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka lietas izskatīšana tiks atsākta, jo tiesa konstatēja, ka lietā ir nepieciešams noskaidrot jaunus apstākļus, kuriem ir nozīme lietas izspriešanā, kā arī konstatēja nepieciešamību papildus pārbaudīt pierādījumus.

Tiesas sēde procesa dalībnieku paskaidrojumu uzklausīšanai šajā lietā ieplānota 8.decembrī plkst.15.

Iepriekš bija plānots, ka spriedums šajā lietā būs pieejams jau 19.oktobrī, tomēr tiesa secināja, ka sprieduma sastādīšanai nepieciešams ilgāks termiņš un noteica, ka spriedums būs pieejams 24.novembrī, tomēr 9.novembrī apgabaltiesa lēma atsākt lietas izskatīšanu ar procesa dalībnieku uzklausīšanu.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) par negodīgas komercprakses īstenošanu sociālās saziņas vietnē "Instagram" Miglānei piemēroja 1500 eiro sodu. Viņa un vēl viena influencere Katrīna Sauliete tika sodītas, jo, PTAC ieskatā, patērētājiem noklusēja informāciju par privātās informācijas sadaļās publicētās reklāmas komerciālo raksturu.

Abas influenceres PTAC lēmumus pārsūdzēja tiesā.

Administratīvā rajona tiesa Jelgavā iepriekš noraidīja Miglānes pieteikumu par PTAC lēmuma atcelšanu.

Savukārt apgabaltiesa oktobra sākumā noraidīja Saulietes apelācijas prasību, kurā viņa bija apstrīdējusi PTAC piemēroto 1000 eiro sodu par negodīgu komercpraksi internetā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!