Foto: Privātais ahīvs
Pēdējā laikā pieredzētā straujā inflācija pamatīgi situsi pa kabatu arī Rīgas galvenajam krišnaītam Uģim Kuģim. Lai gan viņš par maksu piedalās TV šovā "Ģimene burkā" un ir pieskaitāms arī pašmāju influenceru pulkam, Kuģu saimē finanšu pratība nav stiprā puse. Nu situācija kļuvusi kritiska – neesot naudas pat jaunai gultasveļai.

Vēdu apoloģēts Uģis Kuģis TV šovos piedalās jau vairākus gadus, nereti popularizējot savus visai nepopulāros un savdabīgos uzskatus par pareizu dzīvošanu. Kad "Ģimene burkā" ar Kuģu saimes dalību uzsāka savu piekto sezonu, Kuģis postulēja, ka pārskatāmā nākotnē no Rīgas pārcelsies uz privātmāju Ragaciemā, kur notiekot jaunās dzīvesvietas renovācija. Taču sapņus sagrāva pieaugošā dzīves dārdzība, renovācija apstājās un nekāda pārvākšanās tā arī nenotika.

Kā raidījumā skaidroja Kuģis, izmaksas par mājvietu cēlušās četrkārtīgi, salīdzinot ar sākotnējo renovācijas tāmi. Tiesa, tas gan nepatraucēja ģimenei iegādāties automašīnu – Kuģis to atrada Rumbulas autoplacī, bet drīz vien saprata, ka mašīnu labāk būtu pārdot. Un atkal neraža: pat krišnaītu lūgsnas nepalīdzēja spēkratam iziet tehnisko apskati, kas nepieciešama, lai auto varētu atrast jaunus saimniekus.

Ar to bēdu ieleja Kuģu mājās nebeidzas: tagad saimē pienākuši tik spiedīgi apstākļi, ka Kuģis spiests internetā medīt sadarbības un reklāmas partnerus. Liela problēma izrādījusies caurā gultasveļa, vajagot jaunu. Tā kā ģimenes galva šobrīd nevar to atļauties, abi kopā ar sievu meklē kādu firmu, kas viņus aplaimos ar jaunu tekstilu.

"Mēs joprojām risinām gultas veļas problēmu. Esam nonākuši līdz tai situācijai, ka mums vajag jaunu, un mēs meklējam sadarbības partnerus," saka Kuģis, kura "Instagram" kontam šobrīd ir ap 17 000 sekotāju. Apzinoties savu iekrājumu trūkumu, vīrietis lūdz palīdzību sociālajos tīklos, lai veidotu sadarbību ar kādu gultas veļas uzņēmumu, jo taupības dēļ Uģis nevēlas pats pirkt jaunu veļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!