Foto: F64

Marta beigās pašmāju medijus pāršalca vēsts, ka viens no pasaules populārākajiem portāliem ceļotājiem SkyScanner Miera ielu Rīgā atzinis par pasaulē pašu hipsterīgāko rajonu no visiem hipsteru rajoniem. Kamēr tautieši sajūsmināti par šo faktu priecājās, daži sākuši prātot, kā tas nākas, ka Latvija interneta balsojumos vienmēr tiek atzīta par vislabāko it visā.

Linda O'Greidija ir īriete, kas pirms trīs gadiem pameta labi atalgotu darbu Dublinā un pārcēlās uz Latviju, un, lai gan pirmais iespaids par šo valsti viņai bija visnotaļ saviļņojošs, laika gaitā sieviete pamanīja vairākas nacionālās īpatnības, kas viņu pamudināja izveidot blogu.

Blogā, kuram Linda devusi nosaukumu Expat Eye on Latvia, sieviete regulāri atklāj savu personisko pieredzi par dzīvi Latvijā, un nevar noliegt, ka nereti viņas viedoklis nav no tiem glaimojošākajiem, un visas Lindas pārdomas caurvij krietna ironijas deva.

Savā jaunākajā ierakstā Linda atklājusi pārdomas par neseno titulu, kas tika piešķirts Miera ielai - ārzemnieci izbrīnījis fakts, ka Rīgas hipsteru rajonam izdevies pārspēt tādus izdaudzinātus hipsteru kultūras centrus kā Viljamsburgu Ņujorkā, Kreicbergu Berlīnē, Dalstonu Londonā un citus.

Lai noskaidrotu, kādēļ tieši Miera iela izpelnījusies prestižā ceļojumu portāla ievērību, Linda devās ekspedīcijā uz šo kvartālu, un vēlāk viņa arī padalījusies ar savām domām par redzēto.

Īriete savā blogā neslēpj, ka piedzīvojusi visai lielu vilšanos - pirms došanās uz Miera ielu viņa veikusi izpēti, un visi šo rajonu reprezentējošie attēli tīmeklī liecinājuši, ka viņa nonāks mazā hipsteru paradīzītē, taču kopaina bijusi ļoti pelēcīga un drūma.

Lai gan pati ārzemniece atzinusi, ka diena, kurā viņa apmeklēja izdaudzināto Rīgas hipsteru kvartālu, nav bijusi no tām pateicīgākajām, jo ārā bijis ļoti auksts un lijis lietus, turklāt ekspedīcija norisinājusies svētdienas pievakarē, tas nav mazinājis vilšanās sajūtu, ko viņa izjutusi.

Savā blogā Linda uzsvērusi, ka, lai gan uz Miera ielas viņa redzējusi dažas skaistas ēkas, prieku aizēnojis fakts, ka turpat līdzās atradušies vairāki grausti, turklāt šāda aina, viņasprāt, ir raksturīga visai Rīgai kopumā.

Tāpat ārzemnieci pārsteidzis fakts, ka pirmā bodīte, ko viņa pamanījusi, bijis apakšveļas veikals, kura skatlogs liecinājis, ka tajā iespējams iegādāties veļu, kuru varētu raksturot stils "kā izskatīties pēc latviešu padauzas".

Tāpat Linda iegriezusies arī vienā no Miera ielas slavenākajām kafejnīcām un gājusi garām nesen atvērtajam Laimas šokolādes muzejam, taču tā arī nevienu hipsterīgu cilvēku viņa uz ielas neesot sastapusi, tādēļ viņu pārņēmusi neizpratne, kā šim kvartālam izdevies pārspēt citus sarakstā minētos hipsteru rajonus.

Nobeigumā īrietei raisījušās pārdomas - Latvija atzīta par pasaules skaistāko valsti, latvietes nodēvētas par daiļākajām sievietēm pasaulē un tagad Miera iela kļuvusi par hipsterīgāko hipsteru rajonu, tādēļ Linda uzdevusi retorisku jautājumu, vai gadījumā latvieši nav vienīgie, kas šajās interneta aptaujās balso un izsaka savas domas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!