Foto: Privātais arhīvs
Janvārī "Delfi" vēstīja par latviešu dziedātājas Palū (Olga Palušina) spožajiem panākumiem kaimņzemes muzikālā konkursa "Lietuvos balsas" desmitajā sezonā. Olga kļuva par vienu no 12 pretendentiem uz dalību šova finālā. Nu dalībniecei bija iespēja pierādīt sevi nākamajā kārtā – "izslēgšanas raundos", duelī sacenšoties ar dziedātāju Nadiu Adamčuku no Ukrainas. Diemžēl mūsu meitene šovu pameta.

12. martā šovā "Lietuvas balss" latviete Palū un ukrainiete Nadia kāpa uz Klaipēdas arēnas skatuves, izpildot britugrupas "Eurythmics" dziesmu "Sweet dreams", ļaujot savu sniegumu novērtēt vairākiem simtiem skatītāju klātienē un šova žūrijai, kam bija jālemj, kura no divām dziedātājām turpinās šovu nākamajā kārtā.

"Kad mūs ar Nadiu apvienoja vienā duetā ar uzdevumu radīt kopīgu priekšnesumu, es uzreiz sapratu, ka tas būs ļoti sarežģīts pārbaudījums, jo bijām paspējušas sadraudzēties iepriekšējās atlases kārtās," stāsta Palū.

"Pirmo reizi klātienē izmēģinājām dziesmu tikai dienu pirms uzstāšanās. Kad tā bija jāatrāda žūrijai – trīcēja gan rokas, gan kājas, gluži kā pirms eksāmena. Kad to nodziedājām, bija mirklis klusuma un tad komanda sāka aplaudēt. Mums bija izdevies pārsteigt komandu. Arēna bija tik liela! Es pirmo reizi uzstājos uz tādas skatuves, tas bija iespaidīgi! Es ļoti izbaudīju uzstāšanos," saka viņa.
Pēc uzstāšanās žūrija izteica savu vērtējumu. Palū guva viena mentora atbalstu, taču pārējā komanda lēma par labu ukrainietes Nadias nokļūšanai šova nākamajā kārtā.

"Protams, ka man bija ļoti skumji izstāties no šova īsi pirms fināla. Jutos salauzta. Uzreiz pēc tam uzrakstīju dziesmu, jo tas bija vienīgais veids, kā varēju izlikt savas emocijas. Šobrīd ar komandu pie tās strādājam un ceru, ka jau drīzumā tā nonāks pie plašāka klausītāju loka! Es turpināšu strādāt un veidot savu mūzikas ceļu," pauž Palū.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!