Foto: Mango

Turpinot tematisko rubriku, kurā populārie latvieši iesaka savas mīļākās receptes, televīzijas seja un TV3 raidījuma Kinomānija producente Iveta Feldmane (attēlā) lasītājiem iesaka karsto lēcu salātu recepti.

Iveta ir ļoti aizņemta sieviete, kurai ikdienā ir daudz darāmā, taču, par spīti saspringtajam darba grafikam, viņai atrodas laiks arī ēst gatavošanai.

"Karsto lēcu salāti ļoti labi der gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva pie grilētas zivs," DELFI Izklaidei stāsta Iveta.

Lai pagatavotu šo recepti, nepieciešami 300 grami turku lēcu, 300 grami sojas pupiņu - saldētas vai svaigas, četri tomāti, 200 grami svaigu spinātu, divas ķiploka daiviņas, timiāns un sviests cepšanai.

"Vispirms iemērcam lēcas aukstā ūdenī uz vienu stundu. Pēc tam tās liekam verdošā ūdenī uz trīs līdz piecām minūtēm, tad nokāšam un noskalojam ar vēsu ūdeni.

Izlobām sojas pupiņas un nomizojam tomātus.

Tomātus bez mizas sagriežam mazos gabaliņos, smalki sakapājam timiāna lapiņas, bet spinātus sagriežam strēmelītēs," ēdiena pagatavošanas gaitu stāsta Iveta.

"Uz pannas sviestā apcep tomātus un spinātus, pēc tam klāt pieliek ķiploku un timiānu. Beigās pievieno lēcas un pupiņas un visu uzkarsē. Sāli un piparus liekam klāt pēc garšas. Salāti gatavi!" saka Feldmane.

Noslēgumā Iveta vēl piebilst, ka viņai sojas pupiņas receptē gadījies aizstāt ar šitaki sēnēm - arī šī variācija garšojot ļoti labi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!