Foto: AFP/Scanpix

Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā aizvadītās nedēļas nogalē notika jau trešais starptautiskais musulmaņu valstu sieviešu skaistumkonkurss World Muslimah.

Par konkursa uzvarētāju tika atzīta 21 gadu vecā Obabiji Aiša Adžibola (attēlā) no Nigērijas, kura balvā saņēma 2200 dolārus un braucienu uz musulmaņu svēto pilsētu Meku.

Kopumā konkursam bija pieteikušās aptuveni 500 skaistules, bet finālam tika izraudzītas 20. Lielākoties bija pārstāvētas tādas valstis kā Bangladeša, Irāna, Malaizija, Nigērija un Bruneja.

Atšķirībā no Rietumu pasaules skaistumkonkursiem šeit nenotiek defilēšana peldkostīmos un vakarkleitās - visas skaistules uz skatuves kāpj hidžabā un garās, piegulošās kleitās.

Savukārt, novērtējot meitenes, tiek ņemta vērā ne tikai viņu grācija un skaistums, bet arī spējas skaļi lasīt Korānu un viņu sapratne par islāma pasaulei būtiskiem jautājumiem.

"Mēs vienkārši cenšamies parādīt pasaulei, ka islāms - tā ir skaista reliģija. Mēs esam brīvas un hidžabu valkājam ar lepnumu," pēc uzvaras konkursā teica Adžibola.

Konkursa fināls notika īsi pirms tradicionālā skaistumkonkursa Miss World fināla, kas arī notiek Indonēzijā, bet pret kura rīkošanu jau notiek plašas musulmaņu protestu akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!