Foto: DELFI
Elektrība, gāze, apkure, komunālie pakalpojumi – viss kļuvis dārgāks. Pēc šoka, ko daudziem nesa decembra rēķini, vairums iedzīvotāju ar bažām gaida janvārī "sadzīvoto". Kamēr šie aprēķini vēl tikai apaļojas, "Delfi" lūdza Ministru kabineta locekļiem un premjeram ielūkoties savas dzīvesvietas rēķinos un komentēt tajos redzamo. No visiem 14 ministriem neatsaucās tikai ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs – paskaidrojot, ka privāta rakstura ziņas nesniedz.

Pilnīgi visi ministri vienprātīgi atzina, ka pieaugošo dzīves dārdzību izjūt arī paši. Vairums valdības pārstāvju īpaši uzsver labumu, ko nesīs jaunais lēmums par atbalsta pasākumiem dažādām iedzīvotāju grupām, taču gan vietējie, gan starptautiskie eksperti prognozē, ka pakalpojumu dārdzība turpinās augt arī nākamajā apkures sezonā. Dzīve lētāka nekļūs, tas ir skaidrs.

Ekonomikas ministrs trauku mašīnu darbina naktīs

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība) dzīvo privātmājā. Namā ir pilnībā automatizēta apkures sistēma, siltumu viņš naktīs samazina līdz minimumam. Gāzes apkures rēķins pagājušā gada novembrī bijis 85 eiro, bet decembrī uzlēcis līdz 240 eiro. Par elektrību decembrī viņš maksājis 80 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!