Foto: AP/Scanpix

Maiamibīčas privātmāja Casa Casuarina, kura savulaik piederēja vienam no slavenākajiem modes dizaineriem – itālim Džanni Versačem, šobrīd izlikta pārdošanā. Lai gan tās cena ir 125 miljoni ASV dolāru, villa nenoliedzami ir krāšņa, tāpēc jau izraisījusi interesi potenciālo pircēju vidū.

XX gadsimta trīsdesmitajos gados celtajā privātmājā ir desmit guļamistabas, 11 vannas istabas un vairākas halles, kuru interjeru lielākoties veidojis pats Versače. Tāpat mājas pagalmā un iekšpusē ierīkoti vairāki peldbaseini un visdažādākās atpūtas vietas.

Runā, ka Versače, kad pirmo reizi ieraudzījis šo māju, tajā burtiski iemīlējies un bez liekas kaulēšanās nopircis. Tiesa, 1992. gadā šīs mājas cena bija tikai desmit miljoni ASV dolāru, lai gan tās stāvoklis nebija spožs.

Tad Versače rekonstrukcijā un apdarē ieguldīja vēl 33 miljonus dolāru, dienvidu spārna platību palielinot par 567 kvadrātmetriem un uzbūvējot 16 metrus garu baseinu, kura apdarē tika izmantots 24 karātu zelts. Savukārt villas iekšējo namiņu Versače izgreznoja ar mozaīkām, bet mājas sienas un griestus rotāja ar mākslīgajām freskām.

Casa Casuarina bija Versačes mājvieta līdz pat viņa nāvei 1997. gadā, bet 2000. gadā to par ļoti izdevīgu cenu - 20 miljoniem dolāru - iegādājās telekomunikāciju magnāts Pīters Loftins. Kādu laiku tur padzīvojis, Loftins 2009. gadā villas teritorijā atvēra viesnīcu un privāto klubu, bet tagad nolēmis to pārdot.

Versače tika nogalināts 1997. gada 15. jūlijā, un viņa slepkava bija 27 gadus vecais Endrjū Filips Kananans, kurš pirms tam trīs mēnešu laikā jau bija nogalinājis četrus cilvēkus. Viņš sagaidīja savu upuri pie viņa mājas garāžas vārtiem. Kad vārti atvērās, slepkava pieskrēja Versačem no muguras un divreiz izšāva.

FIB Kanananu iekļāva meklētāko noziedznieku sarakstā un uzsāka īstas medības. Astoņas dienas pēc Versačes nogalināšanas, kad policija slepkavam jau bija uz pēdām, viņš savā laivā, kur dzīvoja, izdarīja pašnāvību.

Noziegumu laikā, kas presē bija izraisījusi milzīgu ažiotāžu, sākās spekulācijas par Kananana motīviem un to saistīja ar viņa saslimšanu ar HIV. Tomēr pēc autopsijas izrādījās, ka slepkava bijis HIV negatīvs. Tā kā Kananans bija vīriešu kārtas homoseksuāla prostitūta, kas apkalpoja vecākus vīriešus, policija pieļāva, ka dažas slepkavības saistītas ar viņa bijušajiem klientiem, arī Versači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!