Foto: Kadrs no video

Sekojot notiekošajam Krievijā un Ukrainā, maz būs tādu, kas nepamanīja īstenu soctīklu hitu – kādas influenceres patiesi gaužas asaras pēc tam, ka Krievija paziņoja par "Instagram" vietnes bloķēšanu. Pats video aplidoja pasauli acumirklī, taču ar personības atpazīšanu tik labi vis neveicās. Nu ir noskaidrots, kas ir šī jauniete.

Bēdīgi slavenajā video krievu influencere raudāja un sūkstījās: "Jūs ļoti kļūdāties, ja domājat, ka instagrams man ir tikai peļņas veids. Man tā ir visa dzīve! Dvēsele! Tas, ar ko es mostos un eju gulēt nolādētus piecus gadus pēc kārtas! Pirmā sēru stadija ir noliegums," 12. martā vēstīja blogere. Video zibenīgi kļuva populārs visā pasaulē, taču tajā nebija redzams raudošās meitenes vārds.

Kad pie personības noskaidrošanas ķērās amerikāņu un britu lielāko tabloīdu žurnālisti, viņi tomēr kļūdījās apgalvojumā, ka video redzamā jauniete ir Ļiza Lukašova. Tāda influencere tik tiešām darbojas, taču "Mail Online" un "New York Post" alojās savās publikācijās, ka raudošā meitene ir Lukašova. Viņa gan tūdaļ kļuva vēl populārāka, veikli izmantojot faktu, ka par viņu raksta ietekmīgi mediji. Lukašovai šobrīd instagramā seko gandrīz miljons cilvēku.

Kas tad ir raudošā krieviete? To noskaidroja no Krievijas emigrējušās žurnālistes Ksenijas Sobčakas komanda. Izrādās, īstā varone ir Aleksandra Braina – precēta jaunā māmiņa, kura bieži ceļo uz eksotiskām valstīm. Sašai ir vairāk nekā divi miljoni sekotāju, taču pēc vietnes slēgšanas uz viņas "Telegram" kanālu "pārvākušies" tikai 66 000 fanu.

Sobčakas komanda sazinājās ar slaveno jaunieti. "Instagram" kā ienākumu avots ir vairākiem cilvēkiem viņas ģimenē – arī Sašas tētis ir blogeris un šim rūpalam pievērsusies arī viņas māsa. "Instagrama slēgšana mums tiešām ir liela problēma un finansiāli zaudējumi. Bet esam optimisti, gan jau izdzīvosim," skaidro Braina. Jauniete patlaban uzturas Dominikānā.

Viņa atzīst, ka pēc sirdi plosošā video publicēšanas saņēmusi ņirgas un daudz negatīvu komentāru. "Nekad dzīvē nebiju ko tādu piedzīvojusi – tik daudz agresijas un mēslu! Protams, atrodoties drošībā, mūsu emocijas nav pat salīdzināmas ar tām, ko šobrīd piedzīvo cilvēki Ukrainā. Tomēr arī mums, blogeriem, psihoemocionālais stāvoklis nav stablis," viņa komentē.

Pati Saša Braina savulaik Ukrainu apceļojusi ar autostopiem, no Ukrainas nācis viņas vecaistēvs. Viņas vecāki dzīvo Krievijas pilsētā Belgorodā, kas atrodas 40-70 kilometrus no Harkivas Ukrainā. 24. februārī Braina publiskoja ģimenes foto un rakstīja, ka māte pamodusies no bumbvedēju trokšņiem. "Biedējoši, ka virs vecāku galvām lido raķetes. Jau skatīties TV ziņas ir biedējoši, kur nu vēl dzīvot šajās vietās. Bet mēs neko nezinām, varam tikai izteikt minējumus par to, kas notiek. Un, ja nezinām, tad labāk paklusēt, lai nesarunātu muļķības un nemulsinātu tautu," sprieda Braina.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!