Lai gan meitenes ar lellēm spēlējas kopš aizvēsturiskiem laikiem, pēdējos gados meiteņu vidū aizvien vairāk pieaug tendence tās uztvert nevis kā rotaļlietas, bet gan pašām censties maksimāli līdzināties saviem plastmasas ideāliem.

Kad 2009. gadā kanālā TLC sāka demonstrēt realitātes šovu Toddlers & Tiaras, daudzas māmiņas bija gatavas savu neizdzīvoto skaistuma karalienes sapni nodot tālāk savām meitiņām, tāpēc mazo skaistulīšu konkursa atlase bija milzīga.

Taču vienlaicīgi šis raidījums tika arī ļoti kritizēts, jo faktiski nav ne mazākā iemesla, lai kropļotu mazo meitenīšu izskatu, turklāt vairumam māmiņu patiešām fantāzijas lidojums apstājās pie savu meitu padarīšanas par "bārbijām".

Neraugoties uz protestiem, raidījums tomēr netika pārtraukts, turklāt līdzīgs šovs šobrīd notiek arī Lielbritānijā, kur pieprasījums pēc "pedofilu sapnīšiem" arī ir pietiekami liels.

Ja psiholoģiskais skaidrojums māmiņu uzvedībai ir šķietami acīmredzams, tad, pēc ekspertu domām, daudz komplicētāka ir pašu nenobriedušo prātu vēlme izskatīties pēc lellītēm, kas nereti kļūst par apsēstību un vienīgo dzīves jēgu.

Pēdējā laikā aizvien biežāk medijos tiek izplatīta informācija par meitenēm, kuras līdz pilngadības sasniegšanai jau neskaitāmas reizes izmantojušas plastikas ķirurgu pakalpojumus, un šim fenomenam ir tendence strauji izplatīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!