Foto: Vida Press

Lai gan Lielbritānijas karaliene Elizabete II "nav liela dzērāja", ārsti viņai tomēr ieteikuši atteikties no alkohola lietošanas, medijam "Vanity Fair" pavēstījis kāds karaliskās ģimenes tuvs draugs.

Saskaņā ar anonīmā ģimenes drauga sniegto informāciju, 95 gadus vecajai karalienei stingri rekomendēts atteikties no ikdienas un ikvakara iedzeršanas, īpaši no karalienes tik iecienītā džina kokteiļa.

"It kā jau sīkums, viņa nav liela dzērāja, un tomēr nedaudz netaisnīgi, ka šajā dzīves posmā viņai jāatsakās no šīs baudas, mazā dzīves prieciņa," paudis informators.

Ārstu rekomendācija saistīta ar bažām par karalienes veselību – pagājušajā nedēļā viņa pirmo reizi kopš 2003. gada pastaigā izmantoja spieķīti. Arī uzrunājot Velsas parlamentu, Elizabete II pārvietojās, pieturoties pie spieķa. Turklāt nākamā gada jūnijā Lielbritānijā atzīmēs karalienes valdīšanas 70. gadskārtu, un viņai jābūt pie labas veselības.

Karalienei tuvu stāvošais avots apgalvojis, ka ārsti ieteikuši viņas majestātei alkoholu atstāt īpaši svinīgiem gadījumiem un atteikties no ikvakara iedzeršanas. Karaliene dod priekšroku džina kokteilim ar citrona šķēlīti un daudz ledus, bet dažkārt pirms naktsmiega izbauda glāzi šampanieša. Savukārt vīns nepavisam nav viņas iecienīto dzērienu sarakstā – 2019. gadā Elizabete atklāja, ka ir informēta par sausa vīna labākajām īpašībām, tomēr šis dzēriens viņai negaršo.

Liels džina cienītājs ir arī princis Čārlzs. Karaliskā ģimene lieto tikai sava – Bekingemas pils – zīmola džinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!