Foto: AP/Scanpix/LETA
Svētdien Vindzoras pilī notikusi karalienes Elizabetes II tikšanās ar princi Hariju. Tā bijusi pirmā ilgā abu saruna pēc skandāla par Saseksas hercogu karalisko pienākumu pamešanu.

Saseksas hercogs princis Harijs svētdien ticis ielūgts uz pusdienām pie karalienes.

Vecmāmiņas un mazdēla saruna ilgusi četras stundas, tabloīdam "The Daily Mail" atklājis kāds avots karaļnamā.

Tikšanās esot bijusi emocionāla, un pēc tās 93 gadus vecā karaliene paziņojusi, ka "mazdēls vienmēr tiks laipni gaidīts atpakaļ".

Karaliene arīdzan Harijam paudusi, ka vēlētos biežāk redzēt savu mazmazdēlu Ārčiju. Ārčijs kopā ar māti, hercogieni Meganu šobrīd uzturas Kanādā, tikmēr Harijs devās pusotru nedēļu ilgā vizītē uz Lielbritāniju, kur viņu sauca pienākumi, kas bijuši ieplānoti jau pērnā gada septembrī.

Anonīmais avots britu medijiem norādīja arī, ka karaliene sarunas laikā mazdēlam paudusi, ka ir ļoti sarūgtināta par pāra lēmumu pārcelties uz Ziemeļameriku.

"Delfi" jau ziņoja, Harijs un Megana ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteikušies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma. Vienošanās nozīmē, ka Harijs un viņa sieva pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība".

Pāris "vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi", apliecināja Bakingemas pils. Harijs un Megana 8.janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!