Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kembridžas hercogs princis Viljams pirmo reizi sniedzis skopu komentāru saistībā brāļa Harija un viņa kundzes Meganas publiski pausto, ka karaliskā ģimene pret viņu bijusi rasistiska.

Prese princi Viljamu "noķērusi" brīdī, kad viņš atradās vizītē Londonas austrumos. Lūgts komentēt Meganas un Harija pausto intervijā Oprai Vinfrijai, Viljams bija lakonisks un pauda, ka karaliskā ģimene nebūt neesot rasistiska, kā to intervijā apgalvoja Saseksas hercogi.

Tāpat Viljams atklāja, ka ar savu brāli vēl nav aprunājies, taču drīzumā to darīšot, ziņo raidorganizācija BBC. "Nē, es vēl neesmu runājis, bet drīzumā runāšu," īsi izteicās hercogs.

Jau vēstījām, ka otrdien Bekingemas pils īsā paziņojumā apšaubīja patiesumu Meganas sacītajam, ka pirms viņas un Harija pirmdzimtā nākšanas pasaulē karaļnamā esot apspriesta mazuļa iespējamā ādas krāsa, ka tā varētu būt "pārāk tumša". Pils paziņojumā teikts, ka par to laiku "atmiņas var atšķirties", taču Harijs, Megana un Ārčijs vienmēr būs mīlēti ģimenes locekļi. Karaliskā saime vēstīja, ka "jautājumi tiks risināti privāti".

Nu jau skandalozu slavu guvušajā intervijā Megana Mārkla apgalvoja, ka princim Harijam kāds no ģimenes vaicāja, cik tumsnējs varētu piedzimt Ārčijs, vai nebūšot par tumšu? Jāpiebilst, ka vārdā neviens netika nosaukts. Harijs gan precizēja, ka šos jautājumus neuzdeva nedz karaliene Elizabete, nedz viņas vīrs Filips.

Tāpat Megana intervijā atklāja, ka karaļnams viņu tā arī līdz galam nepieņēma un neiemīlēja, bet visa atmosfēra kopumā vedinājusi sievieti uz domām par pašnāvību.

Intervija, kuru Vinfrija telekanālam CBS pārdeva par septiņiem miljoniem dolāru, britu nāciju sašķēlusi divās daļās: vieni tic Meganas paustajam, bet otri viņu lamā. Pie kritiķiem pieder arī populārais britu šovmenis Pīrss Morgans, kurš tiešajā ēterā raidījumā "Labrīt, Lielbritānija!" paziņoja, ka netic nevienam viņas vārdam. Morgans piecēlās no studijas un aizgāja, un bija spiests sociālajos tīklos skaidrot, ka tā ir viņa vārda brīvība – apšaubīt Harija sievas teikto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!