Foto: Privātais arhīvs

Lai iegūtu perfektu un skaistu izskatu, sievietes gatavas izmēģināt daudzas un dažādas lietas, kuras sniegtu vislabāko rezultātu, bet liela nozīme ir arī sabiedrībā populāru cilvēku padomiem. Tāpēc dziedātāja Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese sniedz savus skaistumkopšanas padomus, kas citām sievietēm palīdzētu izskatīties lieliski un arī ietaupīt naudu.

"Esmu izmēģinājusi daudz un dažādus skaitumkopšanas līdzekļus, taču pieturos pie dabīgiem produktiem. Kad biju maza, vecmāmiņa man sniedza vairākus padomus, kurus izmantoju joprojām. Un tie tiešām palīdz!" sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta tautā mīlētā mūziķe.

Sejas āda. Ar pavisam vienkāršu masku, kuru uz sejas liek trīs līdz četras reizes nedēļā, iespējams atbrīvoties no grumbām. "Es bieži mājās gatavoju dažādas sejas maskas. Viena no manām iecienītākajām maskām, kura tiešā arī palīdz, ir rūgušpiena maska.

Es parasti daru tā: marlīti samērcēju rūgušpienā, tad ar to apklāju visu seju un paturu 15 minūtes. Pēc tam seju noskaloju ar siltu ūdeni un apsmērēju ar krēmu. Kāds ir efekts? Lieliski attīrītas poras, āda labāk elpo un tā kļūst gludāka - pat izlīdzinās grumbas, turklāt tā daudz labāk uzsūc krēmus," stāsta Inese.

Mati. Skaitumkopšanas procedūras mājas apstākļos mēdz būt diezgan ķēpīgas un laikietilpīgas, taču dziedātāja uzskata, ka sasniegtais rezultāts ir tā vērts. Ir kāda recepte, kura, piekopta katru vakaru, jau pēc nedēļas sniegs vēlamo rezultātu - mati kļūst gludi, zīdaini un stipri.

"Lai mati būtu gludi, tie neizkristu un nebūtu sausi, vislabākā recepte ir divi olu dzeltenumi, kuri sajaukti ar atdzesētu kumelīšu tēju. Šo masku klāj matos visā to garumā, īpašu uzmanību pievēršot galvas ādai un matu saknēm.

Pēc tam galvu apklājam ar kaut ko sildošu - dvielīti, dušas cepurīti vai maisiņu. Masku matos jātur divas stundas, pēc tam izskalojam un matus izmazgājam ar šampūnu," savu skaisto matu noslēpumu atklāj Inese.

Nagi. Lai iegūtu skaistu manikīru, Inese ne reizi vien devusies arī uz skaistumkopšanas saloniem, taču viena no labākajām nagu skaistuma procedūrām, pēc viņas domām, ir veicama tieši mājas apstākļos.

"Katru vakaru uz desmit minūtēm paturu savas rokas bļodiņā ar siltu sālsūdeni. Kad nadziņi ir izmirkuši, iesmērēju pirkstus, nagus un ienadžus ar olīveļļiņu, kuru nopirku aptiekā," stāsta Inese.

Viņa precizē, ka, veicot šādu procedūru katru vakaru, nagi kļūst stipri, spīdīgi un vairs nelūzt - nav jāliek gēla vai akrila nagi, jo tie tā pat izskatās skaisti un veselīgi.

Celulīts. Dažādas kosmētikas firmas piedāvā pretcelulīta krēmus, kuri sola brīnumus, taču Inese pati pārbaudījusi, ka šie izreklamētie produkti nesniedz vēlamo rezultātu. Dziedātāja atklājusi pati savu recepti, kura ideāli palīdz pret celulītu.

"Celulītu mēdz saukt par "apelsīna mizu", tādēļ es pret celulītu cīnos ar apelsīnu mizām. Pavisam vienkārši - saberzē vai sarīvē apelsīnu mizas ar medu, iegūto masu klāj uz vietām, kur ir acīmredzams celulīts.

Šo masu uz problēmzonām jātur 15 līdz 20 minūtes, pēc tam jānoskalo ar siltu ūdeni. Āda patiešām kļūst tonizēta, patīkama un gluda," savu padomu sniedz Inese, kura arī atklāj, ka šī ir līdz šim vienīgā recepte, kura patiešām palīdz cīņā ar celulītu.

Možumam. "Tikai ne kafija!" iesaucas Inese un, lai iegūtu možumu visai dienai, iesaka dažādas zāļu tējas vai zaļo tēju.

"Es dzeru smiltsērkšķu tēju kopā ar piparmētrām un eikaliptu lapiņām. Ja kādam tēja šķiet pārāk rūgta, var pievienot cukuru. Tad možums visai dienai garantēts," piebilst dzedātāja, atklājot, ka arī šokolāde un kakao dzēriens viņai sniedz mundrumu.

"Es savas skaistumkopšanas receptes izdomāju pati vai arī izmantoju vecmāmiņas sniegtos padomus. Ļoti daudz labu padomu iespējams atrast arī internetā. Lai uzturētu savu ķermeni skaistu, es izmantoju dabīgus produktus," stāsta Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!